Ramazan Arıkan

Yeni üye
23 Eki 2025
3
0
1
Unreal Engine 5 üzerinden sistemler yapıp bunu FAB üzerinden satıyorum ve şu anda 103 dolarlık bir satışım var bu para nasıl çekilir?
Direkt kendi banka kartıma çekim yaparsam eğer oradaki para USD olduğu için bana gelirken çok fazla kesinti oluyormuş ve ben de Payoneer ve Cenoa'yı keşfettim, Payoneer benim içime pek sinmedi yıllık kullanım ücreti falan varmış orada o yüzden ondan vazgeçtim Cenou'yu buldum orası hakkında pek bir bilgim yok.
Cenoa da yıllık ücret gibi bir şey var mı, güvenilir mi, hesap açışı ücretsiz mi bunları merak ediyorum. Daha önce kullanan oldu mu? Başımı ağrıtır mı? Eğer iyi bir yer değilse mecbur direkt kendi banka hesabıma çekmek zorunda kalacağım.Veya direkt kendi banka hesabıma mı çekeyim parayı .Teşekkürler.

Döviz hesabı aç oraya bağla herhangi bir kesinti olmaksızın yatar. Parayı sen çekemezsin, her ay 100 dolar üstü birikimin auto olarak sana gönderilir, yalnızca ocak ayında göndermiyorlar, şubata kayıyor yıllık hesaplamalardan dolayı. Bankaya hesabı açmadan önce sor, ben parayı döviz olarak çektiğimde kesinti yapıyor musunuz diye, yapıyorlarsa git başka bankaya sor. Bu da bankaların çakallığı eğer parayı hemen çekmek istersen 10-15$ keyfe keder kesinti yapmaya çalışıyorlar ki sen parayı banka üzerinden kesintisiz TL. ye çevir ancak serbest piyasada $ değeri bankadan daha yüksek malum ya da 15 gün sonra kesintisiz çekebilirsin gibi saçmalıklar uyduruyorlar halbuki böyle bir hakları yok. Para senin paran kesemez yeme bu numaraları. Dediğin diğer ödeme yöntemleri de eninde sonunda senden para kesmeye çalışır ve mecbur bu parayı yine banka hesabına aktarıp çekmeye çalışacaksın, başladığın yere geri dönmüş olursun.

Yani mantıklı olan kendi banka hesabıma çekmek ama döviz hesabı açmak doğrumu anladım , Öyle olunca SWIFT para kesmiyor mu yani ve döviz hesabı açmak ücretsiz mi ?
NOT: Yapı Kredi kullanıyorum.

Dolar hesabı aç mevcut bankana. Parayı tl olarakta alsan dolar olarakta alsan banka kesiyor her türlü. Dolar hesabı aç deme sebebimiz paran dolar olarak gelir ve o şekilde bekletirsin hesabında malum ekonomik dalgalanmalardan çok daha az etkilenir.

O zaman hiç bulaşmayayım payoneer ve cenoa ya direk bankaya alayım parayı.
Konrol ettim SWIFT ücretini 1100 TL mi neymiş ya çok aşırı fazla zaten 100 dolar gelecek 30 doları SWIFT ücretine gidecek neyse yapcak bir şey yok.
Teşekkürler.

Kazanç geliyor mu bari arkadaşlar. Bende de modeller var eğer satılıyorsa pazara koyarım. 5 dolara vs