mustafasahinfb

Yeni üye
1 Ağu 2015
131
12
0
(34) İstanbul Avrupa
Merhabalar, ben projeyi bitirdim ve artık exe olarak kaydetmeyi düşünüyorum. Yani tıklandığı zaman direk sahnem açılsın ve başka PClerde de çalışsın. Bu işlemi nasıl gerçekleştirebilirim.
Bu arada (launch) işlemi hata veriyor "fatal error" diyerek. Her dosyamda bu hatayı alıyorum, boş çalışmada bile..

Fatal error konusunda birşey diyemeyeceğim ama oyunu ne şekilde paylaşacaksınız?

Ticari satış için mi yoksa arkadaşlar indirip denesin diye mi?

Eğer millet indirip baksın diye yapacaksan direk cook (package olarak da geçer menüde) yapabilirsin.

Eğer bulamazsan googleye unreal project packaging yazarsan çıkar.

SoloWarrior' Alıntı:
Fatal error konusunda birşey diyemeyeceğim ama oyunu ne şekilde paylaşacaksınız?

Ticari satış için mi yoksa arkadaşlar indirip denesin diye mi?

Eğer millet indirip baksın diye yapacaksan direk cook (package olarak da geçer menüde) yapabilirsin.

Eğer bulamazsan googleye unreal project packaging yazarsan çıkar.

Hey Allah razı olsun. Hallettim. Peki boş bi dosya olmasına rağmen 600 mb tuttu. Sadece kullandığım texureleri falan kaydetmiyor da arşivdeki ne var ne yok onu mu kaydediyor ? Eğer öyleyse sadece kullanılan texture ve modelleri kaydetmenin bir yolu var mı ?

Starter content varsa o doğal.

En çok yeri videolar,sesler ve textureler tutar.

Arsivinizde kullanmadıklarınızdan 1-2 tane silip deneyin

Eger boyut düşerse onlar yer kaployor demektir.

Fazlalıklardan kurtulmak için levelleri başka boş projeye migrate yapınız.

Packetle olayını bana Kaan anlatmıştı sağolsun. Bende sana özetleyeyim durumu. Öncelikle starter content ile girmişsen aşırı bi alan tutacaktır. Sadece gerekli ve kullandığın şeyleri değil projedeki herşeyi kullanacak. O yüzden tavsiyem gereksiz ve kullanmadığın şeyleri temizlemen. Exe haline getirmek içinse packetleme yapıyorsun.

File sekmesinden ilk olarak Cook Content for Windows yapmanız lazım. Bu işlem paketleri bir düzene sokması için devreye sokulur.Ardından "Package Project" - "Windows" ise exe'yi hazırlar ve build'i tamamlar.

İyi günler.

RecLast' Alıntı:
Packetle olayını bana Kaan anlatmıştı sağolsun. Bende sana özetleyeyim durumu. Öncelikle starter content ile girmişsen aşırı bi alan tutacaktır. Sadece gerekli ve kullandığın şeyleri değil projedeki herşeyi kullanacak. O yüzden tavsiyem gereksiz ve kullanmadığın şeyleri temizlemen. Exe haline getirmek içinse packetleme yapıyorsun.

File sekmesinden ilk olarak Cook Content for Windows yapmanız lazım. Bu işlem paketleri bir düzene sokması için devreye sokulur.Ardından "Package Project" - "Windows" ise exe'yi hazırlar ve build'i tamamlar.

İyi günler.

Çok teşekkürler, bi projemde deneme amaçlı alayım dedim, sonuç : http://i.hizliresim.com/DRYLAm.jpg (packaging failed hatası)
Bi kaç projeyi düzgün kaydetti ama bunda sorun çıktı. Diyelim ki bu benim aylarca uğraştığım bi çalışma olsa, ben bu işin içinden nasıl çıkardım. Böyle hatalar insanı başlamadan bitirmeye yöneltiyor ve ürpertiyor açıkçası.

Öncelikşe blueprintlere bakın.

Mesela eskiden kullandığınız fakat sonradan oyundan tamamen sildiğiniz bir objenin blueprintte bulunması neden olabilir bu hataya.

Tüm blueprintleri,materyalleri ve haritaları compile,build,save edin.

En son ihtimal çıkardığınız yerdeki disk alanı yetersiz olabilir.

Eğer olmaz ise log dosyasını tam olarak atın.

Muhtemelen bu tür hatalar değiştirilmiş şeyler olduğunda çıkar. SoloWarrior un dediği gibi blueprintler,textureler,materyaller,ışıklandırmalar vs vs bir çok sebebi olabilir. Ben hata sayfalarını pek okuyup hata nerede olduğunu anlayamıyorum bu yüzden Jacky konuya gelirse hata tam hangi noktada anlayabiliyor bu sayfadan ^^

-Arkadaşlar bu paketleme öncesi cook content yapıp "runAUT.bat ERROR" hatası alıyodum..Sonra "Substance plugin" isimli ne olduğunu ve ne işe yaramadığını bilmediğim plugini disable ettim o hata tekrar etmedi..Yanlız normalde paketlemeyi yapmadan önce benim proje sıkıntısız çalışıyor ama paketleme sonrası exeye tıklayınca ekran simsiyah..Bu konuda yardımcı olabilecek ?