Herkese merhaba oncellikle ben unity gelisitiricisiyim ve bir mmorpg oyunu gelistirmekteyim.Haliyle server to client sistemi ile calisan daha da acmam gerekirse bir rpc prosedurleriyle calisan bir sistemim var.Haliyle bir anti cheat sistemine ihtiyac duyuyorum. Unity altinda gelistirilen anti cheat sistemlerinin cok yeterli oldugunu dusunmuyorum. Bu yuzden eos c# sdk kullanmaya karar verdim.Bunun icin sdk talimatlarini izledim.Ancak soyle sorunum var ben acikcasi mongo/redis database altinda calisan bir sisteme sahibim dahasi unity ngo packetini kullanarak bir udp portu ile communication u sagliyorum.Sonuc olarak easy anti cheati client altinda sorunsuz sekilde calistiriyorum. Hatta mutex ile clientin anti cheati acip acmadiginida kontrol ettiriyorum daha sonra GetAntiCheatClientInterface methodu ile de anti cheati kontrol ettiriyorum. Uzun aciklamadan sonra sorum su;
Ben bu sistemi kullanirken clientin cheat girisiminde bulundugunu direk olarak serverdan anlayabilme sansim var mi yoksa client servere cagrimi gonderecek ve bunun icin OnClientIntegrityViolated callback methodunu mu kullanmak zorundayim.
Cunku benim dusunceme gore cheater bu methodun cagirlmasinida engelliyeblir ve streamingi engelleyeblir yani sunucu ve client arasindaki.Sizce bunu nasil sagliyeblirim.Nasil bir yol izleyeblirim ?
Diger sorum ben server side anti cheat sistemini butunuyle main server dosyalarindan ayirmak istiyorum. Bunun icin nasil bir izlemeyeliyim ? Client gibi main server a anti cheat serveri baglayip ona yetki vererek kullanmak sizce mantikli mi ?
En son sorumda su file controlu,memory access harinicnde online servisi kullanmadan bunlar harinicinde bana birsey sunuyor mu eac ?
Ben bu sistemi kullanirken clientin cheat girisiminde bulundugunu direk olarak serverdan anlayabilme sansim var mi yoksa client servere cagrimi gonderecek ve bunun icin OnClientIntegrityViolated callback methodunu mu kullanmak zorundayim.
Cunku benim dusunceme gore cheater bu methodun cagirlmasinida engelliyeblir ve streamingi engelleyeblir yani sunucu ve client arasindaki.Sizce bunu nasil sagliyeblirim.Nasil bir yol izleyeblirim ?
Diger sorum ben server side anti cheat sistemini butunuyle main server dosyalarindan ayirmak istiyorum. Bunun icin nasil bir izlemeyeliyim ? Client gibi main server a anti cheat serveri baglayip ona yetki vererek kullanmak sizce mantikli mi ?
En son sorumda su file controlu,memory access harinicnde online servisi kullanmadan bunlar harinicinde bana birsey sunuyor mu eac ?
Son düzenleme: