KralArsla10

Yeni üye
8 Nis 2016
204
14
0
(27) Gaziantep
Arkadaşlar ben bir elektrik sistemi yapmak istiyorum. Benim yaptığım lambalar var. Bunlar düğmeye bastığımda sönsün ve tekrar yansın ama birde sistemde büyük düğme olmalı ona bastığımda tüm ışıklar sönsün ve sadece o büyük düğmeden yansın odadaki düğmelerden yanmasın istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ??

KralArsla10' Alıntı:
Arkadaşlar ben bir elektrik sistemi yapmak istiyorum. Benim yaptığım lambalar var. Bunlar düğmeye bastığımda sönsün ve tekrar yansın ama birde sistemde büyük düğme olmalı ona bastığımda tüm ışıklar sönsün ve sadece o büyük düğmeden yansın odadaki düğmelerden yanmasın istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ??

bende bunu yapmaya çalışıyorum dostum ::(imse Cevap Vermiyor

Mert Cenk' Alıntı:
KralArsla10' Alıntı:

bende bunu yapmaya çalışıyorum dostum ::(imse Cevap Vermiyor
Dalga mı geçiyorsunuz? Açılan konularınıza baktım bir tanesi bile cevapsız durumda değil, üstüne üstlük bu soruyla alakalı bir şey sormamışsınız bile... 

Soruya gelecek olursak; Buton tetiklendiğinde toggle visibility node'u işinizi görecektir...

Oyun motorunun temelini öğrenmeden birşeyler yapmaya çalışmayın lütfen,

Eğer bunları biliyorsanız ve yapamıyorsanız sizde sıkıntı var demektir.

Sistemlerin nasıl çalıştığını düşünüp çözmeniz lazım,mantık kurun,yapılmış sistemleri inceleyin,birşeyler yapmayı deneyin,bugün bu yapıyı öğrendiniz,yarın başka birşey lazım oldu?

Ne yapacaksınız?

Tekrar soracaksınız öyle mi?

Yok öyle birşey.

KralArsla10' Alıntı:
Bu sorunumu hallettim ilginize teşekkür ederim. Bir sorum daha var karakterin düğmeye basarak kapamasını nasıl sağlarım. Araştırdım lakin doğru bir cevap bulamadım.
Butona basabilmesi için bir alan gerekli. Bu alanı trigger volume ile oluşturabilirsiniz. Trigger volume'e her girdiği zaman boolean variable oluşturursunuz ve true yaparsınız, trigger'dan dışarı çıktığı zaman(temas olmadığı zaman) boolean'ı false yaparsınız. Farklı bir event olarakta tuş atarsınız kapıyı açabilmesi için ama bu event'a bir branch atamanız gerekli. Bu branch'te; boolean true / false olayını kontrol eder. Eğer true ise (karakter trigger volume içerisinde ise) kapıyı açar, değilse açmaz...

ClimbDown' Alıntı:
Oyun motorunun temelini öğrenmeden birşeyler yapmaya çalışmayın lütfen,

Eğer bunları biliyorsanız ve yapamıyorsanız sizde sıkıntı var demektir.

Sistemlerin nasıl çalıştığını düşünüp çözmeniz lazım,mantık kurun,yapılmış sistemleri inceleyin,birşeyler yapmayı deneyin,bugün bu yapıyı öğrendiniz,yarın başka birşey lazım oldu?

Ne yapacaksınız?

Tekrar soracaksınız öyle mi?

Yok öyle birşey.
Siz benim mantık kuramadığımı sistemleri incelemediğimi mi söylüyorsunuz. Ben bütün günümü bu işe vermeye çalışıyorum lakin okulum var ve her zaman projemde çalışamıyorum. Bu iş hiç kolay bir iş değil o kadar kolay olsaydı yapımcılar her ay oyun çıkarırlardı ben zorluğunu bile bile yapmaya çalışıyorum. Zaten ben üzerinde uğraşmadan buraya sormuyorum. Yani siz bana bir şey bilmiyorsunuz ve hiç bir şey yapmıyorsunuz diyemezsiniz. Sağolsun'lar sitede bana hep yardımcı oldular hepsinden allah razı olsun.

Phyrexian' Alıntı:
KralArsla10' Alıntı:
Bu sorunumu hallettim ilginize teşekkür ederim. Bir sorum daha var karakterin düğmeye basarak kapamasını nasıl sağlarım. Araştırdım lakin doğru bir cevap bulamadım.
Butona basabilmesi için bir alan gerekli. Bu alanı trigger volume ile oluşturabilirsiniz. Trigger volume'e her girdiği zaman boolean variable oluşturursunuz ve true yaparsınız, trigger'dan dışarı çıktığı zaman(temas olmadığı zaman) boolean'ı false yaparsınız. Farklı bir event olarakta tuş atarsınız kapıyı açabilmesi için ama bu event'a bir branch atamanız gerekli. Bu branch'te; boolean true / false olayını kontrol eder. Eğer true ise (karakter trigger volume içerisinde ise) kapıyı açar, değilse açmaz...