mforge

Aktif üye
26 Kas 2018
270
2
50
28
Topdown bi Souls-like oyunu yapıyorum. Oyunda 6 7 tane farklı level tasarlicam her levelde daha güclü düsmanlar eklemeyi düşünüyorum. Oyuncu kendisini geliştirerek diğer bölgelere gidecek ve o bölgedeki bossları yok edip bir sonraki levele geçecek ve bu şekilde devam ederek oyunda ilerlicek. Elimde çok fazla bi duşman modeli yok yani toplasam 5 6 çeşit vardır ve sadece bunları kullanmak istiyorum. Bosslar hariç yani haritada gezen standart düşmanlar bunlar. Harıtaya bu düsmanların dağilimini yapmam lazim ama oyuncular her haritada ayni düşmanlar var diye sikayetlenir mi acaba yani çok göze batar mı rahatsız eder mi? Her haritada aynı duşmanlar olsa sadece duşman seviyeleri yüksek olsa her harirada nasiĺ olur? Düşünceleriniz ne merak ediyorum ne önerirsiniz.

Oyuncular farklılık görmek ister. Ben olsam sırf materyal değiştiririm. Her levele özgü, ayrı bir materyal. Zaten karakteri karakter yapan en önemli farklılık unsuru materyaldir. Mavi renkteki bir karakter ile kırmızı renkteki karakter arasında çok fark var. Bir nevi kombinasyon gibi.
Ayrıca karakterin "head" rig soketine bağladığın ufak bir şapka meshi, ya da omuza bağladığın aksesuar zırh gibi meshlerle çeşitlendirmen de baya bir farklılık yaratır.

Hocam şöyle bir fikir veriyim düşman karekterinin çok olması değil yetenek sınıfının çok olması daha iyi kotaracaktır. Aynı düşmanın eline kılıç ver dümdüz saldırsın yine aynı düşmanı büyücü yap uzaktan saldırsın yine aynı düşmana farklı farklı saldırı yetenekleri yap sonuç olarak 1 düşman karekterin var ama oyuncu sürekli yeni bir saldırı görmüş olacak(Hatta daha manyakça bir oyun fikri oluştu şimdi 1 tane düşman karekter ve onların kopyaları üzerine hikayeli bir tasarım en low enemy ile en yüksek bossa kadar hepsi tek karekter :)