gamemaxs

Üye
15 Kas 2024
30
4
8
Arkadaşlar, dedicated server sistemlerini yeni öğrenmeye başladım. Anlamadığım bir kaç konsept var ama. Anladığım kadarıyla örneğin CSGO gibi takım oyunları için bir tane backend yazılıyor (MatchMaking). Her maç eşleşmesinde yeni bir oyun başlatılıyor başka bir portta herkes oraya çekiliyor. Bu backendi nasıl yapmalıyım? Eski blockchain backend dev olarak herkesin kafasına göre sunucuya girmesini engellemek için jwt ile mi kullanıcıları içeri almalıyım? Her seferinde "gameServer.exe -log -port=1111" gibi mi başlatmalıyım yoksa hazırda mı tutmalıyım? Bir server a kaç tane oyun çalıştırabilirim, kaç tane port açabilirim? Birden fazla server ı nasıl kontrol etmeliyim? Şimdiden çok teşekkür ediyorum. Böyle bir forumun olması çok sevindirici.

Bence direk Microsoft PlayFab kullan. AWS GameLift te kullanabilirsin. Özellikle tek kişi isen bu tip ayrıntılarla boğulma. PlayFab dememin sebebi daha güncel versiyon desteği var ve kullanımı nispeten daha kolay. Senin istediğin konular ve bir çok farklı ek özellikleri var.

• Beğen
Tepkiler: gamemaxs
Bence direk Microsoft PlayFab kullan. AWS GameLift te kullanabilirsin. Özellikle tek kişi isen bu tip ayrıntılarla boğulma. PlayFab dememin sebebi daha güncel versiyon desteği var ve kullanımı nispeten daha kolay. Senin istediğin konular ve bir çok farklı ek özellikleri var.
Tesekkurler hocam, onlara da bakmistim fakat biraz arka tarafini ogrenmek icinde ugrasiyorum.