durablee121' Alıntı:Merhaba arkadaşlar hepiniz konuma hoş geldiniz.
Kısaca kendimi tanıtmak isterim adım Enes 19 yaşındayım İstanbulda ikamet ediyorum uzun zamandır bu işlerle ilgilenmek istiyordum hep hayalim olan bir şey olduğu için neden olmasın mantığı ile hep bir şeyler yapmaya çalıştım . Ama gerek vakit bulamam olsun bir türlü üstüne düşemedim şuanda çalışmıyorum ve bir proje kurmak istiyorum . Tamamen sıfırdan profesyonelce bir proje olmasını istiyorum senaryolar , seslendirmeler , grafikler , kendimize has tasarımlar , güzel grafikler gibi tabii ki bunları yapabilmek için 1'den çok kişinin aynı takımda iş birliği yapması gerekiyor bunu yönlendirecek plan ve proje yönlendirme konularında uzman birisi olarak bir takım kurmaya ve ciddi bir projeye atılmaya karar verdim .
İlk önce belirtmek isterim ki yazım biraz uzun olacak çünkü işine sadık olabilecek ve gönüllü olarak çalışabilecek emeğinin karşılığını her şey bittikten sonra alacak insanlar ile çalışmak önceliklidir . Eğerli sizlerinde böyle bir konu hakkında düşünceniz var ise bir takım olup bir şeyler peşinde koşmak gibi bir niyetiniz var ise bana site üzerinden Özel Mesaj yolu ile ulaşın konuşalım durumlar neyi gösterir o zaman karar verelim bir kadro oluşturalım kendini bilen ağır başlı ve bu işi bilen ciddi kişilerden oluşan bir ekip kuralım herkesin kendine has görevli olsun muhabbet sohbet ortamında işimizi yapalım herkes kendi üzerine düşen görevi yapsın gerek yöneticilerimiz gerek senaristlerimiz gerek grafiker veya modellemecilerimiz vb gruplar halinde çalışalım el ele bir yerli proje yapalım istiyorum .
Projeye başlamadan önce kendimize bir liste hazırlayağız bu liste dahilinde aradığımız insanları bulup eleme halinde kadromuzun temelini atıp Allahın izni ile ilk projemize başlayalım diyorum. Projede neler olacak nasıl bir proje olacak sistem nasıl işleyecek sponsorluk olacak mı oyun nasıl yayınlanacak nasıl bir tema üzerinden gidilecek nasıl bir yol izlenecek bu tür konuları güzel bir sesli sohbet veya kameralı sesli chat programları üzerinden konuşarak mesai saatleri belirleyerek düzenli bir şekilde hem etkileşimde olup hemde planladığımız proje üstünden birbirimize bilgi aktarımı yaparak çalışalım . Kesinlikle imkansız değil arkadaşlar sadece sorumluluk almayı bilen insanlar ve kendine güvenen bu işte tecrübesi olan kişileri bekliyorum .
Benim bir tecrübem yok oyun yapma hakkında ama insan hakları iletişim gibi konularda uzmanım gerek yaptığım iş dolayısı ile olsun bu işleri çok iyi biliyorum sponsorluk senaryo çalışma programları iş kuralları gibi disiplin ve izlenecek yolu belirleyeceğim/belirleyeceğiz. Utanmadan sakınmadan gerek youtube kanallarına gerek forumlara ulaşıp bizlere sponsor olması bizleri tanıtması için konuşmalar ayarlayacağım . Elde edilen bir hasılat olursa bu hasılatı tabii ki herkes paylaşacak ve reklam giderler gibi tablolar tutulacak her şey düzenli bir şekilde işleyecektir. Gerekirse cafelerde toplanıp tanışacağız muhabbet edeceğiz konular hakkında konuşacağız lafı çok uzattım zaten bunları okuyan birisi hevesli ve işi istiyor demektir unutmayalım arkadaşlar her şey para değildir para kazanmak için savaşmak gerek bir şeyler yapmak gerek .
Konuyu okuduğunuz için teşekkür ederim mesajlarını bekliyorum arkadaşlar .
hydrogenx' Alıntı:Davulun sesi uzaktan hoş gelir diye bir atasözümüz var. Tam da bu durum için kullanılabilir. İçinde bulunduğunuz heves, sizi yanlış yapmaya teşvik ediyor. Önünüzü net olarak göremiyorsunuz. Tecrübeniz neredeyse hiç yok ve gördüğüm kadarıyla emeklemeye başlamamışsınız bile. Fakat siz maratona katılmak için ortam yokluyorsunuz. Daha ilk adımda kendinizi yerde bulursunuz. Dışarıdan bakıldığında, "UE4 ücretsiz olmuş, ne güzel hadi oyun yapalım" diyerek emin olun bir oyun yapılmıyor. Sanıldığı kadar basit olsa keşke...
Diğer yandan, "terübeli ve ne yaptığını bilen insanları bekliyorum" demişsiniz. Burada dürüst olun ve kendinize şu soruyu sorun: Tecrübeli ve ne yaptığını bilen insanlar neden bu piyasa hakkında hiç bir fikri olmayan bir kişiyle gönüllü olarak çalışsınlar ki? Bu sorunun cevabını yine kendinize verin, muhtemelen ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Skywalk3r yaptığı yorumda çok haklı. Sizin uzman olduğunuzu söylediğiniz insan ilişkileri bir yere kadar yardımcı olur size. İnsanlar neye yatırım yaptıklarını görmek, bilmek isterler. Yani demek istediğim, bir "melek yatırımcı" dediğimiz kişilerden bulsanız bile en kötü ihtimalle ortada oynanabilir, etkileyici bir demo olmadığı sürece, bu uzmanlık alanınızın size pek bir faydası olmayacağı kanaatindeyim.
Dediğiniz gibi bu konuyu şimdilik askıya alın. Bir şeyleri öğrenmeye gayret edin. Neyi hedefliyorsanız onun üzerine yoğunlaşın. Kendinizi geliştirecek işler yapın. Küçük oyunlar yapın, giderek işleri büyütün. Kendinizi gösterin. Ondan sonra anlayacaksınız ki böyle bir konuya hiç ihtiyacınız yok. Şu anda ihtiyacın olan şey sadece azim, sabır ve zaman...
Daha önce de benzer konular açıldı. Genç arkadaşlar bir hevesle fikirlerini anlatıyor, esip gürlüyor. Ama işin içine girince, ortadan kayboluyorlar. Şu anda bile, öyle konular açan arkadaşların bir çoğu yok ortalıkta. Bir hevestir esip geçiyor, zorlanınca vazgeçiyorlar. Önemli olan zorluklarla ne kadar başa çıkabildiğindir. İşte o yüzden azim, sabır ve zaman en önemli üç şeydir. Ve tabi bir çok hatanın çözümünü bulamadığın zaman, çözüme ulaşmak amacıyla dökümanları okumak için biraz da ingilizce... Gerisi zaten gelecektir.
Unreal Engine Türkiye topluluğunun çalışmasını sağlamak için isteğe bağlı olarak çerezleri kullanmaktayız.