mcYaralı

Üye
26 Ara 2018
158
3
18
Çakma oyunlardan kastım mesela minecraft'ın benzerini yapıp (aynısı olmayan) bir oyunu veya Youtube'da insanların yaptığı 3D Among Us oyunu satışa çıksaydı ne olurdu? Orjinal oyunun sahipleri bu oyun bizim oyunumuzun çakması, kopyası vs. diyerek dava mı açarlardı? Çünkü mesela play storeda minecraft'ın çakması bir sürü oyun var ve kaldırılmamış.

"Orjinal oyunun sahipleri bu oyun bizim oyunumuzun çakması, kopyası vs. diyerek dava mı açarlardı?" 
Açıkçası öyle bir şey olacağını sanmıyorum.

Emirhan Altaş' Alıntı:
"Orjinal oyunun sahipleri bu oyun bizim oyunumuzun çakması, kopyası vs. diyerek dava mı açarlardı?" 
Açıkçası öyle bir şey olacağını sanmıyorum.

Lafın gelişi öyle demiştim. Yani şu özellikler bizden çalıntı gibisinden veya oyunun belli yerleri anlamında. Örnek vereyim. Among Us'un tıpatıp aynı mantığında yine uzayda geçiyor ama 3D. Böyle bir oyun steamde çıksaydı Among Us'un sahipleri dava açmaz mıydı?

Kopyasını yapmaya çalıştığın oyunun asset, ses dosyaları çalıntı olmadığı ve karakter isim ve senaryosu aynı olmadığı sürece kimse sana dur diyemez. Ama aşırıya kaçabilecek bir firmaya denk gelirsen en ufak birşeyden dava da açabilirler, kazanamasalar da başın ağrır. PubG zamanında benzer oyunlarda da kızartma tavası olduğu için hepsine dava açıyordu mesela.

Jacky' Alıntı:
Kopyasını yapmaya çalıştığın oyunun asset, ses dosyaları çalıntı olmadığı ve karakter isim ve senaryosu aynı olmadığı sürece kimse sana dur diyemez. Ama aşırıya kaçabilecek bir firmaya denk gelirsen en ufak birşeyden dava da açabilirler, kazanamasalar da başın ağrır. PubG zamanında benzer oyunlarda da kızartma tavası olduğu için hepsine dava açıyordu mesela.

Cevapladığınız için teşekkür ederim.