VahapZTL

Yeni üye
7 Haz 2015
46
3
0
32
(61) Trabzon
Merhaba arkadaşlar VS 2015 kullanıyorum C++ projesi oluşturdum bi tane, derlemeye çalışınca C1038 hatası alıyorum, blueprint projesi oluşturuyorum uproject dosyasına sağ tıklayınca generate visual studio project files diye bi seçenek yok yardımcı olabilirmisiniz?

VahapZTL' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar VS 2015 kullanıyorum C++ projesi oluşturdum bi tane, derlemeye çalışınca C1038 hatası alıyorum, blueprint projesi oluşturuyorum uproject dosyasına sağ tıklayınca generate visual studio project files diye bi seçenek yok yardımcı olabilirmisiniz?

Kurulum ile ilgili bir sorun var gibi gözüküyor. İlk olarak Visual Studio daha sonra UE4 yüklenirse sorun olmamalı. Eğer VS kurulumu doğru ise UE4ü kaldırıp tekrar kurun.

Yine de hata alıyorsan; ekran görüntüsü ile birlikte hata mesajını gösterin.

VS UE4 Kurulumunda ve herhangi bir hata almadım, aldığım hatanın resmini en kısa zamanda koyarım.

1MDJmN.png

L1gb7Z.png

rZ8OB3.png

VahapZTL' Alıntı:
VS UE4 Kurulumunda ve herhangi bir hata almadım, aldığım hatanın resmini en kısa zamanda koyarım.

"Unreal Build System/Tool" düzgün kurulamamış. Muhtemelen önce UE4 sonra VS kurulmuş. Bu sorunu çözmek için dediğim gibi UE4 kaldırın ve tekrar kurun.

Bunu denemeden önce;

- "Error List" değil "Output" penceresini gösterin.
- "Development" değil de "Development Editor", "DebugGame Editor" ayarlarında build almayı deneyin.

VahapZTL' Alıntı:
Denemelerimin sonucu, bu arada önce VS yi kurdum bunuda belirteyim.

4bqVkq.png

zrlpV4.png

- UE4ü tekrar kurdun mu?
- Projeyi nasıl oluşturdun? Yeni C++ projesi altından bir taslak seçip hiçbir değişiklik yapmadan mı bu sonuçları aldın? Değişiklik yaptıysan hangi değişiklikleri yaptın?
- "Build" menüsü altından "Clean" seçin projeyi tamamen kapatın. "MyProject.uproject" üzerinde "Generate Visdual Studio Project Files" seçeneği var mı tekrar bakın, varsa seçin ve projeyi MyProject.sln ile VS üzerinde açıp tekrar derlemeyi (Rebuild) deneyin.
- Bir şekilde VS üzerinde bir oynama var gibi, PCH relatif dosya yolu vermesi gerekirken doğrudan veriyor gibi "MyProject.h" yerine <MyProject.h> gibi)
- "MyProjectEditor.cs", "MyProject.Target.cs" ve "MyProject.Build.cs"de değişiklik var mı?
- "Solution Explorer" altında "MyProject" altında ne varsa genişletin orayı bir inceleyelim.

UE4 ü tekrar kurmadım, C++ projesini oluşturdum herhangi bir değişiklik yapmadan derlemeye çalıştım ama hata verdi, generate visual studio Project files diye bir seçenek yok yukarıdaki resimlerdede göstermeye çalıştım. Şuan solution Explorer bölümünü şuan gösteremem en kısa sürede resmini atarım.

VahapZTL' Alıntı:
UE4 ü tekrar kurmadım, C++ projesini oluşturdum herhangi bir değişiklik yapmadan derlemeye çalıştım ama hata verdi, generate visual studio Project files diye bir seçenek yok yukarıdaki resimlerdede göstermeye çalıştım. Şuan solution Explorer bölümünü şuan gösteremem en kısa sürede resmini atarım.

Aklıma başka bir çözüm gelmiyor. Bence UE4ü yeniden kurmayı denemelisin ama onu denemeden önce deneyebileceğin son bir şey daha var. PC kullanıcı adın Türkçe karakter içeriyor. Projeyi taşımak durumu çözmeyebilir. Yeni bir proje oluştur ama bu kez "Belgelerim"de değil de Türkçe karakter içermeyen bir dosya yolunda olsun. Bu projeyi derlemeyi dene. "Generate Visual Studio Project Files" da gözükecektir. UBT Türkçe karakter görmüyor olabilir.