ksqr

Yeni üye
23 Ocak 2016
20
1
0
(16) Bursa
Okulda c++ (sınıflar kapsülleme kalıtım dahil) hepsini gördüm ama unreal'de oyun programlarken kullanılan kodların (uproperty,generatedbody gibi gibi) hiçbirini bilmiyorum o kodların ne işe yaradığını nasıl kullanıldığını nereden öğrenebilirim ?

ksqr' Alıntı:
Okulda c++ (sınıflar kapsülleme kalıtım dahil) hepsini gördüm ama unreal'de oyun programlarken kullanılan kodların (uproperty,generatedbody gibi gibi) hiçbirini bilmiyorum o kodların ne işe yaradığını nasıl kullanıldığını nereden öğrenebilirim ?

Öncelikle foruma hoş geldin. Oyun programlama gördüğünüz temel C++ eğitimden mantıksal olarak farklıdır. Unreal Engine 4, için geliştiriciler belirli standartları oluşturmuştur öncelikle bu dökümanı okumanı tavsiye ederim.

UPROPERTY bir makrodur. Görsel anlamda, yazdığınız değişkenin veya fonksiyonun Unreal Engine 4 editörü üzerinden değişiklik yapmanıza veya atamanıza olanak sağlar. 

PHP:
UPROPERTY(EditAnywhere)
float DegiskenSayim;

Yukarıdaki örnekte UPROPERTY makrosunu kullanarak her yerde düzenlenebilen(EditAnywhere) bir değikenin değerini değiştirebilirsiniz ve alt satırdaki değişkeni UPROPERTY makrosu taşır. 

UPROPERTY için daha fazla bilgi için: https://docs.unrealengine.com/latest/INT/Programming/UnrealArchitecture/Reference/Properties/

GENERATEDBODY de bir makrodur. Bu makro argümanlar(parametreler) almaz. Oyun motorunun altyapısını oluşturmak için otomatik olarak gelir. Bütün UCLASS sınıflarını kullanmak için gereklidir.

Makrolar ve nesneler hakkında bilgiler mevcuttur: https://docs.unrealengine.com/latest/INT/Programming/UnrealArchitecture/Objects/index.html

Size önereceğim Youtube'daki tutoriallere bakmak ya da UDemy üzerinden bir kurs satın alarak o kursu bitirmeye çalışmaktır. Temel programlama yetenekleri oyun programlama yeteneklerini öğrenmek için yeterli değildir. Oyun programlama yeteneklerine, metin tabanlı basit C++ oyunları yaparak öğrenebilirsiniz.

ksqr' Alıntı:

Daha önce de söylemiştim UE4un kullandığı C++, VC++ gibi farklı bir dil yada söz dizimine sahip değildir, native C++dır. Farklı görünebilir, çünkü okulda büyük ihtimalle makroları çok yüzeysel işlediniz ve bunlar hakkında çok az tecrübeye sahipsiniz. UE4 bilmeseniz bile, Reflection Systeme yabancı olmanızın nedeni daha önce Reflection System kullanan herhangi bir kütüphane (örneğin Qt) kullanmamış olmanızdan kaynaklanmaktadır.

Basit örneklerden başlayarak bazı yerleri anlamayarak sürekli örnek yapmalı ve devam etmelisiniz, zamanla öğrenmeye başlayacaksınız, vazgeçmeyin.

Merhaba dostlarım.​
           Benim sizde rica edeceğim bu konuya gelmeme daha çok var belki altı ay belki bir yıl bilemiyorum, UE4'ü yeni keşfettim şimdi kitabını aldım ve yazar video'da çekip koymuş tasarım bölümündeyim fakat kitap yüzeysel temel mantık aktarıyor gerisini biz öğrencilerinin hayal gücü ve aklına kalmış.
Sizden ricam Türkçe olacak  şekilde UE4'ün tüm kodlarını bir listesi karşılarında Türkçe anlamı yada gerekliyse açıklamasını yapabilir miyiz?
Baktım aradım konu başlıklarında yoktu yada bulamadım şimdiden teşekkürler