UnLucky

Yeni üye
11 Ağu 2015
261
17
0
(55) Samsun
Bedava texture siteleri var. Ama yetersiz kalıyor. Siz nerelerden buluyorsunuz böyle harikulade şeyleri Qukla Kaan hocam nerden buluyorsunuz. paylaşırsanız sevinirim. Ben internetten bulduğum şeyleri photoshop da düzenliyorum ama yine güzel olmuyor

Şahsen ben de internetten buluyor, üzerinde oynamalar yapıyorum.
Texture mapleri crazybump programı ile çıkarıyorum. Onun dışında materyal editör de çok fazla ayar yapmıyorum.
Birde bol bol decal kullanıyorum ^^

Birde çok sık yaptığım bir şey var :
Unreal Engine'in kendi materyallerini açıp ne yapmışlar bakıyorum. mesela beğendiğim bir materyal var diyelim. Kopyalayıp atıyorum projeme, adamların kullandığı texture ları kendi texture larımla değiştirip üzerinde oyunuyorum :x

UE marketten çok şey satın aldım ama materyal almadım hiç, paket satın alıyorum genelde materyali ile geliyor. Ama şu ana kadar aldığım bütün paketlerin materyalleri sadece normal ve base color mapleri ile geliyor, pek yeterli değil yani.
Bir kaç kere materyal almayı düşündüm de çok pahalı geldi vaz geçtim : )

Marketplace bölümünden GameTextures Material Pack ücretsiz ve kullanışlıdır. Onun dışında Epic'in vermiş olduğu ücretsiz ne varsa alıp istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Kendiniz texture hazırlamak isterseniz de binbir çeşit yolu var, iş Youtube'e düşüyor buradan sonra. :p

Hocam crazy bump a o kadar para vermeye ne gerek vardı anlamadım?

Nvida nın normal map aracı ile yapabiliyordunuz photoshop tan.

Cs3 kullanıyorum 50 mb,nvdia tools da 20 mb ve beleş :D

crazy bump'ı nedense pek sevdim : ) Zaten daha para da vermedim. deneme sürümünü kullanıyorum, genelde de ayda bir format çekiyorum bilgisayara, öyle olunca ayda bir bir daha kuruyorum ^^

Hocam o şekilde hdd ye zarar verebilirsiniz.

Low level mi atıyorsunuz formatı yoksa normal mi?

Her yıl low level format atıyorum wd blue sıkıntısız çalışıyor 5-6 senedir.

2 saniyede map yükleyen hdd dir yani ;)

low level atmıyorum pek, SSD raid var bende, zaten raid yoruyor harddiski, ondan hiç risk almıyorum : )
Ortada hep dönüyor öyle bir laf ama 15 yıldır en uzun 2 ay format çekmediğim olmuştur harddiske, daha hiç zarar görmedi keratalar : ) Hele eski 50 MB lık hard diskler... Üzerinden tırla geçsen birşey olmuyordu : )