kamali711

Yeni üye
20 Haz 2018
46
-2
0
(71) Kırıkkale
Merhaba herkese. bir proje üzerinde uğraşıyordum blueprintlerde sıkıntı yaşadım sorum şu 

Sizce Blueprintleri mi öğreneyim ve oyun yapmaya mı çalışayım
Yoksa C++ üzerinde uzun süre mi çalışma yapmalıyım (farklı işlerde olabilir illaki unreal engine değil)

Yeterince boş vaktim var

kamali711' Alıntı:
Merhaba herkese. bir proje üzerinde uğraşıyordum blueprintlerde sıkıntı yaşadım sorum şu 

Sizce Blueprintleri mi öğreneyim ve oyun yapmaya mı çalışayım
Yoksa C++ üzerinde uzun süre mi çalışma yapmalıyım (farklı işlerde olabilir illaki unreal engine değil)

Yeterince boş vaktim var

Blueprint ile işin mantığını anlayıp c++ ile ilerlemek daha doğru olur. Direk c++ girersen hem programlama mantığı, hem sınıf mantığı hem pointer mantığı gibi bir çok şeyi kavraman gerekir. Bunları kavramaktan motora zaman ayıramazsın.  

Kanalımı takip etmek istersen : https://www.youtube.com/channel/UCmiEx4KU-HYr1V6cmQ1oWpA

Sadece bu engine için ise blueprint öğrenin çünkü sadece bu engine için c++ öğrenme diye bir şey yok. Zaten c++ bilen bir adam kullanır bu engine'i. Çünkü c++ bu engine'la kısıtlı değil maalesef. 

(Blueprint daha hızlı ve pratik. Dil bildikçe yapılabiliyor. Ama aşırı ciddi projeler için herkes c++ önerecektir ki büyük firmalardan bahsediyorum.)

Şahsi fikrim olarak programlamayı öğrenmek daha mantıklı bir durum. Çünkü her ikisinde de programlama dillerinin işlevselliğini (değişkenler, sınıflar, katılım alma, metodlar, metod üzerine yazmak, arayüzler) vs.. kullanıyoruz.