sadettinmeseci

Yeni üye
11 Haz 2016
12
0
0
Belirtilmemiş
Bilgisayarı açtığımda otomatikmen Aptio Setup Utility'e atıyor. F10 yapıp çıkış yapıyorum tekrardan aynı yere atıyor. Windows pencereme giremiyorum.
ZdEPJG.jpg

Bios pilini çıkar,10 saniye bekle tekar tak.

Bios pilinde sorun olabilir,bu yüzden bios ayarları sıfırlanıyordur ve tekrar yapmanızı istiyordur.

İşlemciyi görüyor sıkıntı yok,ram olmasa açılmazdı zaten,en iyi ihtimal bios pili gibi  :)

ClimbDown' Alıntı:

Bios pilinde sorun olabilir,bu yüzden bios ayarları sıfırlanıyordur ve tekrar yapmanızı istiyordur.

İşlemciyi görüyor sıkıntı yok,ram olmasa açılmazdı zaten,en iyi ihtimal bios pili gibi  :)

Ben zaten pilsiz kullanıyordum. Pili alıp taktım çıkarttım bir sonuç alamadım. Tekrar aynı hatayı veriyor. Aptip Setuptan çıkmıyor

sadettinmeseci' Alıntı:
ClimbDown' Alıntı:

Ben zaten pilsiz kullanıyordum. Pili alıp taktım çıkarttım bir sonuç alamadım. Tekrar aynı hatayı veriyor. Aptip Setuptan çıkmıyor

Bu pil o pil değil ya  :D

Ben masaüstü bilgisayar sandım,

Bios ayarlarında bir değişiklik yaptınızmı?

Sıfırlayıp denermisiniz birde?

ClimbDown' Alıntı:
sadettinmeseci' Alıntı:

Bende Laptop pil dediniz sandım. Bilgisayarım Asus laptop. Yine bir sonuç alamadım :)

sadettinmeseci' Alıntı:
ClimbDown' Alıntı:

Bende Laptop pil dediniz sandım. Bilgisayarım Asus laptop. Yine bir sonuç alamadım :)

Kusura bakmayın hocam,benim bilgim buraya kadar,birde donanım habere konu açın derim.

sadettinmeseci' Alıntı:

BIOS üzerinde bir değişiklik yaptınız mı diye soruyor. Siz yapmadıysanız bile format attırmışsanız yada birine vermişseniz o yapmış olabilir. Aynı anda SSD ve HDD kullanan bilgisayarlarda da meydana gelebiliyor. Birden çok sayıda HDD bulunan sistemlerde Master & Slave ayarlarının doğru yapılması da gerekiyor. Çözüm için;

• BIOS üzerinde BOOT bölümünde BOOT etme sıralaması vardır. Eğer HDD en önce değilse onu öncelikli hale getirin.
  • Bir de Storage Controller seçeneklerini(AHCI/IDE/RAID) değiştirip deneyin.
  • BOOT listesinde yer alan bir donanımda sorun yaratabilecek bir BOOT ayarı olabilir. Örneğin USB BOOT açıktır ve o an bilgisayara bozuk BOOT yapılandırmasına sahip bir flash bellek takılıdır yada BOOT on LAN gibi seçenekler açıktır. Bu durumda ya BOOT özelliklerini kapatın yada bu cihaz/kablo/wifi bağlantılarını kaldırın.
  • BIOS üzerinde BIOSu otomatik olarak aktif eden bir ayar bulunabiliyor. Always Open BIOS gibi bir seçenek olabilir. Bunu kaldırmalısınız.
  • BIOS ayarlarını fabrika ayarlarına getirin.
  • Anakart üzerindeki BIOS pilini çıkarıp 30 saniye bekleyip takın.
  • Belki bir ihtimal BIOSa geçiş tuşu basılı kalıyordur, klavyede sorun vardır.

Bunları deneyebilirsiniz. BIOS üzerinde bu ayarları yaparken Kaydet ve Çık(Save and Exit) demeyi unutmayın.

Merhaba 
Bu illetle bütün gün uğraştım sorun pc harddiski görmüyor.

LAPTOP ARKA KAPAĞINI ÇIKARDIM HARDDİSK YERİNDEN OYNAMIŞ. YERİNE OTURTTUM VE NORMAL BİR ŞEKİLDE AÇILDI. UMARIM YARDIMCI OLUR.