Trepidation

Yeni üye
24 Ocak 2016
123
4
0
Azerbeycan
Selam arkadaşlar. Benim böyle bir sorunum var. Mesela kapıdan geçtiğim zaman böyle bir anlık yandakı duvarlardan biri beyaz oluyor işık gibi sanki. Saniyelik bir şey bir anda oluyor. Vu bu dediğim sadece aynı duvar istikametinde oluyor diğerlerinde sorun yok. Neden oluyor bu? Lightening volume falan var hepsi. Duvarlar normal BSP.

Jacky' Alıntı:
Video veya screenshot yükleyebilirseniz iyi olur. Işıkla mı yoksa culling ile alakalı birşey mi tam anlayamadım.

Anlık bir şey olduğu için resimle yakalamak zor ama video çekip atıyorum şimdi.

Jacky' Alıntı:
Video veya screenshot yükleyebilirseniz iyi olur. Işıkla mı yoksa culling ile alakalı birşey mi tam anlayamadım.

Buyur kardeş video bu :

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Sorun occlusion culling'den kaynaklanıyor. Ekranda görünmeyen objeler boşu boşuna render edilmesin diye bütün oyun motorlarında böyle bir sistem var, yalnız UE'da görünmez olan obje tekrar görünür hale gelmesi gerektiği zaman 1 frame geriden takip ediyor. Bunu önlemenin bir yolu eğer bu level sadece iç mekanda geçiyor ve dışarısını hiçbir şekilde görmüyorsa oyuncu atmospheric fog, skysphere ve directional light var ise silin. Bir diğer yöntem, tüm level'i bir box ile kaplayın. Son yöntem de, ki en maliyetlisidir, en dıştaki duvarların Bounds Scale değerini yükseltin.

Detaylı bilgi isterseniz şu videoyu izleyin:

Jacky' Alıntı:
Sorun occlusion culling'den kaynaklanıyor. Ekranda görünmeyen objeler boşu boşuna render edilmesin diye bütün oyun motorlarında böyle bir sistem var, yalnız UE'da görünmez olan obje tekrar görünür hale gelmesi gerektiği zaman 1 frame geriden takip ediyor. Bunu önlemenin bir yolu eğer bu level sadece iç mekanda geçiyor ve dışarısını hiçbir şekilde görmüyorsa oyuncu atmospheric fog, skysphere ve directional light var ise silin. Bir diğer yöntem, tüm level'i bir box ile kaplayın. Son yöntem de, ki en maliyetlisidir, en dıştaki duvarların Bounds Scale değerini yükseltin.

Detaylı bilgi isterseniz şu videoyu izleyin:

Teşekkürler Admin   :)