onuronder

Yeni üye
27 Tem 2015
66
0
0
34
(34) İstanbul Avrupa
Arkadaşlar youtube'dan izlediğim bir videoda ateş material'i oluşturmayı gösteriyor.Ekdeki dokuyu indirdim,normalmap ile birlikte videoda anlatılan node ları birleştirdim.Bir kaç ayarlama yaptıktan sonra orataya böyle bir görüntü çıktı(video biraz donuk olabilir,programı kullanırken fps düşüyor):

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    413.3 KB · Görüntüleme: 2
  • Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    420.3 KB · Görüntüleme: 3
  • Screenshot_3.jpg
    Screenshot_3.jpg
    228.7 KB · Görüntüleme: 6
SoloWarrior' Alıntı:
Ateşin material ile yapıldığını senden duydum?

Benim bildiğim particle denlien efekt yapılıyor

Buradan izleyebilirsin o malum eğitim videosu.Soru işareti yadırgama anlamında mı?.Hepimiz yeni öğreniyoruz.

Hayır yanlış anladın,bende yeni öğreniyorum :cool:

Unrealin başlangıç paketinde fire yani ateş efektleri var ordan al istersen.

Materyal konusunda ise pek iyi değilim

SoloWarrior' Alıntı:
Hayır yanlış anladın,bende yeni öğreniyorum  :cool:

Unrealin başlangıç paketinde fire yani ateş efektleri var ordan al istersen.

Materyal konusunda ise pek iyi değilim

O sadece efekt diye biliyorum.Benim amacım yanardağlarda olur ya hani.Kızgın lav görüntüsü oluşturmak.Bu yüzden uğraştım.Videoda da bunu göstermek istemiştim.

İstediğiniz görüntü kalitesine göre farklı metodlar var lav yapmak için. Launcher'ın Learn bölümünde Elemental Demo projesine bakarsanız orada morph targetlerle yapılmış olanını görebilirsiniz. Morph dediğimiz olay da lava akışkan görünümünü sadece materyal değil modelleme programında modelleyerek verilmesidir. Bunun üstüne bir de materyal içinden tessellation verdiniz mi baya gerçekçi bir görünüme ulaşabilirsiniz.

Eğer sadece yavaşça kaynayan bir lava birikintisi yapmak isterseniz onun için poligon sayısı yüksek bir düzlem(plane) yapıp import edin, sonra Panner node'uyla noise maskelerini kullanarak anime edebilirsiniz. Bunun için renk dokusu kullanmanıza da gerek yok bu arada. Videodaki gibi Siyah&beyaz bir maske ve BlackBody node'unu kullanarak çok kolay bir şekilde istediğiniz renge ulaşabilirsiniz(BlackBody Kelvin olarak ısı değeri alır, ardından o ısı değerinin en yüksek noktasını maskenin beyaz pixellerine, en düşük değerini de siyah pixellerine verir.)

Ayrıca maske dokunuz yoksa da materyal editör içinde proceduralnoise node'u olması lazım, onu bulup kullanabilirsiniz.

Jacky' Alıntı:
İstediğiniz görüntü kalitesine göre farklı metodlar var lav yapmak için. Launcher'ın Learn bölümünde Elemental Demo projesine bakarsanız orada morph targetlerle yapılmış olanını görebilirsiniz. Morph dediğimiz olay da lava akışkan görünümünü sadece materyal değil modelleme programında modelleyerek verilmesidir. Bunun üstüne bir de materyal içinden tessellation verdiniz mi baya gerçekçi bir görünüme ulaşabilirsiniz.

Eğer sadece yavaşça kaynayan bir lava birikintisi yapmak isterseniz onun için poligon sayısı yüksek bir düzlem(plane) yapıp import edin, sonra Panner node'uyla noise maskelerini kullanarak anime edebilirsiniz. Bunun için renk dokusu kullanmanıza da gerek yok bu arada. Videodaki gibi Siyah&beyaz bir maske ve BlackBody node'unu kullanarak çok kolay bir şekilde istediğiniz renge ulaşabilirsiniz(BlackBody Kelvin olarak ısı değeri alır, ardından o ısı değerinin en yüksek noktasını maskenin beyaz pixellerine, en düşük değerini de siyah pixellerine verir.)

Ayrıca maske dokunuz yoksa da materyal editör içinde proceduralnoise node'u olması lazım, onu bulup kullanabilirsiniz.
Bu son söylediklerinizi uygulamalı anlatan bir video varmı? İngilizcede olabilir.

Jacky' Alıntı:
Şu linkleri vereyim:

https://docs.unrealengine.com/lates...ressionReference/Utility/index.html#blackbody

Resmi dökümanların Expression Types bölümüne zaman bulduğunuzda bir göz atın bu arada, çok faydalı şeyler var ve hemen hemen hepsinin screenshotlar ile açıklaması da bulunmakta.

Teşekkür ederim.Bunlar faydalı olucak.