Projemde bir çok asset paketi var yani content browser üzerinde belki 40 tane klasör oluşmuştur bunun sebebi de her paketten de ihtiyacım olan şeylerin olması. Bazen aradığımı bulmak işkenceye dönebiliyor. Projede her assetten 3 5 tane şeyler kullanıyorum dolayısıyla her assete ulaşmak için farklı farklı klasörlere erişmeye çalışıyorum. Şu Unreale bi özellik gelse örn. content browser üzerinde filtrelemeler olsa Landscapede kullanılanlar vs vs gibi ya da basit bir şekilde bu assetleri tek bir klasörde toplayabilsek. Aslında kendimce bir çözüm bulup Haritayı Migrate edip yeni Projede açtıktan sonra bütün meshleri filtreleyip tamamını tek bir klasöre taşımayı denedim oldu da ama bazı meshler haritadan yok oluyor yani tam olarak çözüm sayılmaz. Sizin bir çözümünüz var mı bununla alakalı. Eminim çoğunuzun yaşadığı sorundur bu.
Var zaten. Filtreleme özelliği var.
İsim ile arama var, kullanılanı arama var kullanılmayan assetleri arama var.
Filtreleme yaptıktan sonra genel content klasörüne bas mesela o filtreler gözükür.
Sorun şurada başlıyor. Bazı aldığımız assetler tek klasörde toplanmamış şekilde paketlenmiş. Dolayısıyla Ana klasörde 3-5 alt klasör daha oluşturuyorlar. O asseti projeye atmadan önce başka bir proje açıp orada bir klasör açıp onları referansları ile birlikte tek klasörde toplayıp öyle projenize atmanız gerek.
Projenize açacağınız temel klasörle şöyle olmalı:
1- Blueprints
2- Levels
3- Models
4- Textures
5- Materials
6- Sounds
7- Widgets
8- Çeşitli
Son kısımda bir kategoriye yerleştiremediğiniz dosyalarınızı toplayacaksınız. Blueprintste de alt klasörler olacak.
Mesela VehicleSystem, PlayerSystem, Networking gibi.
Levelste yine alt klasörler olacak. Forest (Forest1.umap,lightbuilt, bilmem ne) sonra City klasörü gibi.
Textures yine alt klasörlü. Araçlar var diyelim, araçların her bir ismiyle alt klasör. Mesela : BMW aracının bir klasörü olacak ve o klasörde de alt klasör olacak. BMW/Modelvariant1 , BMW/Modelvariant2 gibi
Sesleri genel sesler olarak , Forest Leveli sesleri, City sesleri ve sürekli kullanılan sesler olarak klasörleyebilirsiniz. Mesela karakterin ayak sesleri.
Çok uğraştırıcı bir şey bu. Sonrasında yapmaya çalışırsanız da uzun yükleme süreleri ve referans problemleri ortaya çıkıyor. En iyisi en çok kullanılan klasörleri renklendirmek. Networking mavi bende. Çünkü içerisinde hem karakterler var hem gamemode gibi kullandığım önemli şeyler mevcut. Zaten en çok bunları kullanıyorum. Online altyapı için.
Widgets, mor
Animations turuncu.
Gerisini level içerisindeki modeller oluşturuyor zaten. Harita yapacaksam StaticMeshleri filtreliyorum. Yeni bir Content Browser açıp filtreli olan content browseri map dizaynı için kullanabilirsiniz.