mrtcnaslnts

Aktif üye
8 Ara 2019
608
2
44
28
Projemde bir çok asset paketi var yani content browser üzerinde belki 40 tane klasör oluşmuştur bunun sebebi de her paketten de ihtiyacım olan şeylerin olması. Bazen aradığımı bulmak işkenceye dönebiliyor. Projede her assetten 3 5 tane şeyler kullanıyorum dolayısıyla her assete ulaşmak için farklı farklı klasörlere erişmeye çalışıyorum. Şu Unreale bi özellik gelse örn. content browser üzerinde filtrelemeler olsa Landscapede kullanılanlar vs vs gibi ya da basit bir şekilde bu assetleri tek bir klasörde toplayabilsek. Aslında kendimce bir çözüm bulup Haritayı Migrate edip yeni Projede açtıktan sonra bütün meshleri filtreleyip tamamını tek bir klasöre taşımayı denedim oldu da ama bazı meshler haritadan yok oluyor yani tam olarak çözüm sayılmaz. Sizin bir çözümünüz var mı bununla alakalı. Eminim çoğunuzun yaşadığı sorundur bu.

Projemde bir çok asset paketi var yani content browser üzerinde belki 40 tane klasör oluşmuştur bunun sebebi de her paketten de ihtiyacım olan şeylerin olması. Bazen aradığımı bulmak işkenceye dönebiliyor. Projede her assetten 3 5 tane şeyler kullanıyorum dolayısıyla her assete ulaşmak için farklı farklı klasörlere erişmeye çalışıyorum. Şu Unreale bi özellik gelse örn. content browser üzerinde filtrelemeler olsa Landscapede kullanılanlar vs vs gibi ya da basit bir şekilde bu assetleri tek bir klasörde toplayabilsek. Aslında kendimce bir çözüm bulup Haritayı Migrate edip yeni Projede açtıktan sonra bütün meshleri filtreleyip tamamını tek bir klasöre taşımayı denedim oldu da ama bazı meshler haritadan yok oluyor yani tam olarak çözüm sayılmaz. Sizin bir çözümünüz var mı bununla alakalı. Eminim çoğunuzun yaşadığı sorundur bu.
Var zaten. Filtreleme özelliği var.
İsim ile arama var, kullanılanı arama var kullanılmayan assetleri arama var.
Filtreleme yaptıktan sonra genel content klasörüne bas mesela o filtreler gözükür.
Sorun şurada başlıyor. Bazı aldığımız assetler tek klasörde toplanmamış şekilde paketlenmiş. Dolayısıyla Ana klasörde 3-5 alt klasör daha oluşturuyorlar. O asseti projeye atmadan önce başka bir proje açıp orada bir klasör açıp onları referansları ile birlikte tek klasörde toplayıp öyle projenize atmanız gerek.

Projenize açacağınız temel klasörle şöyle olmalı:

1- Blueprints
2- Levels
3- Models
4- Textures
5- Materials
6- Sounds
7- Widgets
8- Çeşitli

Son kısımda bir kategoriye yerleştiremediğiniz dosyalarınızı toplayacaksınız. Blueprintste de alt klasörler olacak.
Mesela VehicleSystem, PlayerSystem, Networking gibi.
Levelste yine alt klasörler olacak. Forest (Forest1.umap,lightbuilt, bilmem ne) sonra City klasörü gibi.
Textures yine alt klasörlü. Araçlar var diyelim, araçların her bir ismiyle alt klasör. Mesela : BMW aracının bir klasörü olacak ve o klasörde de alt klasör olacak. BMW/Modelvariant1 , BMW/Modelvariant2 gibi
Sesleri genel sesler olarak , Forest Leveli sesleri, City sesleri ve sürekli kullanılan sesler olarak klasörleyebilirsiniz. Mesela karakterin ayak sesleri.
Çok uğraştırıcı bir şey bu. Sonrasında yapmaya çalışırsanız da uzun yükleme süreleri ve referans problemleri ortaya çıkıyor. En iyisi en çok kullanılan klasörleri renklendirmek. Networking mavi bende. Çünkü içerisinde hem karakterler var hem gamemode gibi kullandığım önemli şeyler mevcut. Zaten en çok bunları kullanıyorum. Online altyapı için.
Widgets, mor
Animations turuncu.

Gerisini level içerisindeki modeller oluşturuyor zaten. Harita yapacaksam StaticMeshleri filtreliyorum. Yeni bir Content Browser açıp filtreli olan content browseri map dizaynı için kullanabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: mrtcnaslnts
Açıkçası Unreal bu dediğin konuda mükemmel diyebilirim. Bu konuda eklenmesini isteyebileceğim hiç bir şey düşünemiyorum şu an. Bazen bunu da mı düşünmüşler diye hayret ettiğim oluyor hala. Bu konularda sıkıntı yaşıyorsan aşağıdaki konulara dikkat etmelisin.
1. Çok dikkatli bir Klasör düzeni ve isimlendirme kuralları (naming convention) kurmalıydın. En baştan. Bu konuda çok katı olmalısın. Ama şu anda da herşeyi düzeltebilirsin.
2. Muhtemelen referans sistemini bilmiyorsun ya da kullanmıyorsun. Alt+R kısayolu en sık kullanılan kısayollardan, show references. Ordan da referanslar arasında filtre yine yapabiliyorsun. Kaç seviye referans araştıracağını bulabiliyorsun. Yani bu asset nerelerde kullanılmış, o kullanan assetler nerelerde kullanılmış gibi 2 seviye hatta 3,4 seviyeli görebiliyorsun. Buradan seçtiğin şeyleri collection yapıp content browswer da gruplayabiliyorsun. Fix references content browser da sağ tıklayınca klasör menüsünde çıkıyor. Bu konuya bakmalısın.
3. Aklına gelebilecek her türlü filtreleme sistemi var. Content browser da kullanım durumlarına ve başka bir çok hususa göre filtreleme yapabiliyorsun. Metadata ya göre bile filtreleme yapabiliyorsun. Hatta search box a filtre combinasyonlarını AND ve OR ile çok kompleks halde bile yapabilyorsun. "Filter" menüsüne hakim olmak gerek.
4. Daha başka Bulk edit via property matrix, asset audit vb yine çok faydalı menü opsiyonları da var.
Genel olarak ben market place den aldığım şeyleri direk projeme atmıyorum. Sırf bunun için ayrı bir proje tutuyorum. İşime yarayan şeyleri işime yaradığında asıl projeye "migrate" ediyorum. Orada da kendi klasör düzenime göre düzen veriyorum.
Not: Normalde bir şeyi content browser da taşımak levelden kaybolmasına sebep olmaz. Başka bir problem vardır. Onu çözmelisin.