mrtcnaslnts' Alıntı:
Zaten dediğin şekilde kullanıyordum Statik mesh olarak Helmet halloluyor ama. Zırh veya omuzluklar flan sorun çkarıyor mesela animasyon oynadığında vücutta bozulmalar oluyor mesela içiçe geçmeler kaymalar flan..
yapmaya çalıştığım şöyle bişy aslnda
(Ha birde Hedef karakter Paragon karakterinden Retarget yapıldı. Videoda Mannequin karakterine yapmış armoru)
Tamam Helmet te problem olmaması lazım şimdi anladım.
Skeletalmesh ler için anladığım kadarı ile elinde kendi yaptığın bir karakter var. Bunu engine e aktardın ve Paragon karakterinin animasyonlarını alabilmek için retarget yaptın. Şimdi yine aynı karakterden aldığın kıyafet veya aksesuarları üzerine giydirmek istiyorsun. Yani karakter ve sonradan eklemek istediğin kıyafetler başta aynı iskelete sahip ve bağlıydı. Ben böyle anladım.
Eğer böyle ise eklediğin şeyler aynen iskeletin hareketine uyuyor olması lazım. Beklenen durum bu. Ancak animasyona göre olmadığı için armor vb malzemelerde iç içe geçmeler oluyor. Bu durumda yapabileceğin iki şey var.
1. Modeli animasyona uydurmak: O armorları kıyafetleri export edip başka bir programda (maya 3dsmax vb. ) modifiye edeceksin ( Bu zor yöntem).
2. Animasyonu modele uydurmak: Sanırım bir kaç gün önce bir video ile bu foruma nasıl yapılacağını bırakmıştım. Animasyonları iç içe geçmeyecek şekilde hafif düzelteceksin. (Bu daha kolay yöntem)
Eğer eklenen extra modeller tam olarak yani %100 olarak iskeleti takip etmiyorsa:
Weight painting denen bir olay var dışarıya aktarıp yine başka bir 3d programda weight painting yapman gerekir. Sonra tekrar inport etmen gerekir.
Şu an tam durumu kendim göremediğim için kesin bir yöntem söylemem zor ama yukarıda her durumu açıklamaya çalıştım. İnşallah yardımcı olmuşumdur.