emin2045

Unreal MVP
23 Haz 2020
169
1
75
28
Merhaba herkese. Hortum, büyü, patlama vs. tarzı animasyonlar yapmak istiyorum. Particle, static mesh, materials gibi gerekli olan şeylere sahibim. Bu şeyleri birleştirme işini nasıl yaparım bilemiyorum.
Bunları yapmayı öğrenebileceğim her türlü kaynağı ve bana yardımcı olabilecek bilgileri paylaşır mısınız rica etsem?  

Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

emin2045' Alıntı:
Merhaba herkese. Hortum, büyü, patlama vs. tarzı animasyonlar yapmak istiyorum. Particle, static mesh, materials gibi gerekli olan şeylere sahibim. Bu şeyleri birleştirme işini nasıl yaparım bilemiyorum.
Bunları yapmayı öğrenebileceğim her türlü kaynağı ve bana yardımcı olabilecek bilgileri paylaşır mısınız rica etsem?  

Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

" Particle, static mesh, materials gibi gerekli olan şeylere sahibim. "  bu kısmı tam anladığımı söyleyemem ama istediğin tarz animasyonlar UE de iki şekilde yapılıyor. Cascade ve Niagara. Cascade eski usul Niagara ise yeni çıkan usul diyebilirsin. UE5 te bence cascade olmayacaktır. Bu nedenle ben olsam Niagara öğrenirdim. Cascade ile ilgili tutorial çok iken Niagara ile ilgili çok fazla tutorial yok. Benim tavsiyem Niagara ile ilgili bulabileceğin tüm videoları izle youtube tan. Sonra Examples project te Niagara için bir örnek level  var. Oradaki tüm effectleri yanına kopyasını yap. Yani orda ne yapılmışsa aynısını sende yanına yap. Bakarak. Böylece. neyin  ne işe yaradığını öğrenirken elini de önce bir suya sokmuş olursun. CGHow diye bir kanal var youtube ta sadece Niagara dersi yapıyor. Ben olsam onun tüm videolarını izlerdim. Ama ondan önce Unreal Engine Niagara documentasyonunu incele. Temel bir iki tutorial var zaten onları bitir. Sonra bu dedğim hintli çocuğun kanalını sömür. Bu şekilde bir süre sonra iyi seviye de FX çi olursun.
  Kolay gelsin.

Yani mağazadan aldım particul, static meshleri vs.. Örneğin tornado var bir tane, adama çarparsa uçuracak onu tepesine kadar. Yada başka örnek olarak mesela eliyle büyü yaparken bir büyü salvosu atacak animasyon var. Bu tarz animasyonlar var. Bunları BP ve C++ ile nasıl kullanabilirime cevap arıyordum daha çok.

emin2045' Alıntı:
Yani mağazadan aldım particul, static meshleri vs.. Örneğin tornado var bir tane, adama çarparsa uçuracak onu tepesine kadar. Yada başka örnek olarak mesela eliyle büyü yaparken bir büyü salvosu atacak animasyon var. Bu tarz animasyonlar var. Bunları BP ve C++ ile nasıl kullanabilirime cevap arıyordum daha çok.

Eğer aldığın şeyler Particle ise ( öyle tahmin ediyorum.)  SpawnParticleAtLocation vb değişik varyasyonları var. Mesela SpawnParticleAttached. Bunalrın C++ versiyonlarıda aynı adlarda geçiyorlar. Yanlız aldığın şey cascade mi niagara mı ona göre de değişebilir durum. Muhtemelen Cascade dir. "Spawning Particles in UE4"  vb aramalar yaparsan bir sürü örnek bulursun ancak sonuçta yukarıdaki komutların BP ve C++ versiyonlarını kullanman gerekiyordur. Bu komutlara ve varyasyonlarına bakabilirsin.