Serhat_Dikyol

Yeni üye
21 Nis 2024
9
0
1
Merhabalar, kendimce bir futbol oyunu yapmaktayım ve bu oyun için mixamodan bazı animasyonlar aldım. Bunlardan birisi olan kayma animasyonunda karakter kayıp topun içinden geçiyor ve kayarak geri geliyor. Bunun önüne geçmek yani animasyon ile capsule collisionun birlikte hareket etmesi ve animasyonun bittiği yerden devam edebilmem için izleyebileceğim bir adım var mıdır? Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Merhabalar, foruma hoşgeldiniz.

Animasyonunuz root motion'u destekliyor mu öncelikle bunu kontrol edin.

Normal şartlar altında hareket için capsule collision hareket ettirilir, root motion özelliği ile capsule root kemiğini takip eder animasyon içerisinde, ama animasyonun root kemiğinde bir hareket yok ise bir işe yaramayacaktır.

Root Motion'u öncelikle kapatıp, root kemiği istediğiniz hareketi yapıyor mu, karakter 0 noktasından başka bir yere gidiyor mu buna bakın.

Aynı zamanda istediğiniz hareketi UE içerisinde root kemiğine key vererek de yapabilirsiniz.

Ek olarak dikkat etmeniz gereken bir kaç nokta daha var. AnimBP üstünden Root Motion hareketleri için bir ayar vardı, default olarak root motion'u sadece montage üstünden oynatmak olarak seçili. Eğer animasyonunuzu montage olarak oynatmıyorsanız buradaki ayarları durumunuza göre değiştirmeniz veya pawn içerisinde oynatmış olduğunuz animasyonu montage olarak değiştirmeniz gerekebilir.

Sorunun devam etmesi halinde bu konu üstünden daha fazla detay paylaşın, yardımcı olmaya çalışalım.

Not: Konuyu Animasyon kategorisine taşıdım.

Anladığım kadarıyla animasyon root motion'u desteklemiyor. Bir de root motion kapalıyken hareketi yapıyor ve karakter sıfır noktasından farklı yerde animasyonu bitiriyor.

Merhaba,

Animasyonlarınızda hareketin kontrolü hangi kemik üzerinden sağlanıyor; root kemiği mi, yoksa pelvis gibi başka bir kemik mi?

Mixamo'da Root motion animasyonlarla ilgili bir aralar sorun vardı, hala çözülmemiş olma ihtimali çok yüksek... Unreal Engine 4 zamanlarından kalma bir şeydi, büyük ihtimalle aynı sıkıntı olabilir.

Eğer imkanınız var ise Mixamo rig'inizi Unreal Mannequin'e retarget yapmanızı ve mannequin rig'ini temel alarak ilerlemenizi öneririm. Çok daha fazla animasyonu kolayca kullamanıza olanak sağlayacaktır doğru bir biçimde.