mforge

Aktif üye
26 Kas 2018
268
2
49
28
Normalde ben 1. Görseldeki sistemi kullanıyorum. Ama 2. Görseli yeni kesfettim ve onu kullanmaya karar verdim. Ikisi arasında bir fark var mı? 2. Sistemin bi avantajı var mı acaba. Hani animasyon geçişi olsun performans bug va aklınıza ne gelirse.

Ekli dosyalar

• IMG_20250825_152118_293.jpg
    IMG_20250825_152118_293.jpg
    83 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_20250825_152118_318.jpg
    IMG_20250825_152118_318.jpg
    104.7 KB · Görüntüleme: 22
  • Beğen
Tepkiler: leonscottkfm
Normalde bu durum için kullanman gereken en mantıklı şey "Animation Layers". Ancak verdiğin bu ikisi arasında yeni bulduğun daha mantıklı. Hız performans açısından herhangi çok bir şey fark edeceğini sanmıyorum. Ama bakım ve yönetme bakımından fark edeceğini tahmin ediyorum. Eski yönteminde Yeni enum eklediğinde bütün geçişlerinde compile sorunu ihtimali var mesela. İkinci de sadece burada olur ve direk görürsün. Yeni yöntemin çok daha temiz vb.

• Beğen
Tepkiler: mforge
Normalde bu durum için kullanman gereken en mantıklı şey "Animation Layers". Ancak verdiğin bu ikisi arasında yeni bulduğun daha mantıklı. Hız performans açısından herhangi çok bir şey fark edeceğini sanmıyorum. Ama bakım ve yönetme bakımından fark edeceğini tahmin ediyorum. Eski yönteminde Yeni enum eklediğinde bütün geçişlerinde compile sorunu ihtimali var mesela. İkinci de sadece burada olur ve direk görürsün. Yeni yöntemin çok daha temiz vb.
Anladım hocam sağol. Tesadüfen kurcalarken buldum böylesi daha temiz dediğin gibi. Görüntü kirliliğinden de kurtardı.

İşte bana lazım olan şey. Harikasın.
Soru sorayım derken senin olayı çözdük he :) Sevindim

• Beğen
Anladım hocam sağol. Tesadüfen kurcalarken buldum böylesi daha temiz dediğin gibi. Görüntü kirliliğinden de kurtardı.

Soru sorayım derken senin olayı çözdük he :) Sevindim
Peki bu sistem normalde yaptığımız her şeyi yapabilir mi ? Mesela bende durumlar farklı biraz. Silah sistemi var fakat onda da iki adet silah var.

Movement sistemi
-idle
-yürüme
-koşma
-eğilme

Silah sistemi
-İdle silah
-yürüme silah
-aim idle ve aim yürüme

Flashlight
-Flash idle
-Flash aim
-Flash yürüme

Mesela bunların hiçbiri eğilirken kullanılamıyor bende. Bunları enum yapsam nasıl bir şey önerilir ? Bu sistem için.
Bende her şey booelan cehennemi olmuş durumda.

Koşarken aim almak yasak mesela hem flashta hem pistolda.
Eğilirken de ne flash ne silah kullanılabilir o da yasak.

Bu sisteme entegre edilebilir mi bu? Bir de transition branchler var tabi. O halledildi diyelim bir de geçiş var. Mesela Injured var. Injuredken hap dışında bir şey kullanılamaz.
Ayrıca ara animasyonlar da olur ya hani bir önceki animasyonun belli bir süresi tam bitecekken başka animasyon yaptırırsın.
Mesela eğilirken kalkma diye bir animasyon var. Eğilme bırakılınca eğilirken kalkma tetikleniyor ve tam eğilirken kalkma bitince de idleye geçiyor. Bu sisteme oturur mu bunlar sence?

Peki bu sistem normalde yaptığımız her şeyi yapabilir mi ? Mesela bende durumlar farklı biraz. Silah sistemi var fakat onda da iki adet silah var.

Movement sistemi
-idle
-yürüme
-koşma
-eğilme

Silah sistemi
-İdle silah
-yürüme silah
-aim idle ve aim yürüme

Flashlight
-Flash idle
-Flash aim
-Flash yürüme

Mesela bunların hiçbiri eğilirken kullanılamıyor bende. Bunları enum yapsam nasıl bir şey önerilir ? Bu sistem için.
Bende her şey booelan cehennemi olmuş durumda.

Koşarken aim almak yasak mesela hem flashta hem pistolda.
Eğilirken de ne flash ne silah kullanılabilir o da yasak.

Bu sisteme entegre edilebilir mi bu? Bir de transition branchler var tabi. O halledildi diyelim bir de geçiş var. Mesela Injured var. Injuredken hap dışında bir şey kullanılamaz.
Ayrıca ara animasyonlar da olur ya hani bir önceki animasyonun belli bir süresi tam bitecekken başka animasyon yaptırırsın.
Mesela eğilirken kalkma diye bir animasyon var. Eğilme bırakılınca eğilirken kalkma tetikleniyor ve tam eğilirken kalkma bitince de idleye geçiyor. Bu sisteme oturur mu bunlar sence?
Sistemine bakmadan bisy diyemem ama o dediklerin yapılır diye dusunuyorum. Ben bu senin aradigim sey dediğin sistemi 1 hafta öncesine kadar bilmiyordum. Ama ihticacım olan sistemi oldurcam diye dene yanıl ile ugrasa ugrasa buluyorum bazi sistemleri. Istersen sistemine göz de atabilirim yardimci olabilcegim bisy varsa fikir verebilirim en azindan. Ekran paylasma durumun varsa.

Brnim bu sistemde Mesela silahlı koşu, silahsız koşu, silah+Meşale Silah+Kalkan vs vs hepsi bu sistemde çalışıyor.. Bunu istersen daha da genişletebilir çeşitlendirebilirsin yani.
Benim sistem 3 asamadan olusuyor Belki fikir olur diye resim paylaştım.

Ekli dosyalar

• IMG_20250826_163840_383.jpg
    IMG_20250826_163840_383.jpg
    196.2 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20250826_163840_237.jpg
    IMG_20250826_163840_237.jpg
    139.3 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20250826_163840_893.jpg
    IMG_20250826_163840_893.jpg
    182.6 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Bende böyle blend olayları falan da var. Ne bileyim işte mouse sağa dönünce kafayı ve vücudu sağa çevir, Aim alıp almamaya göre bunu çalıştır ya da çalıştırma, en son da control rig uygula gibi şeyler var ve bunların hepsi movement states adlı bir hiyerarşiye bağlı

1756217867999.png

İşte Movement States.

1756217978330.png

Bende böyle blend olayları falan da var. Ne bileyim işte mouse sağa dönünce kafayı ve vücudu sağa çevir, Aim alıp almamaya göre bunu çalıştır ya da çalıştırma, en son da control rig uygula gibi şeyler var ve bunların hepsi movement states adlı bir hiyerarşiye bağlı

Ekli dosyayı görüntüle 728

İşte Movement States.

Ekli dosyayı görüntüle 729
Herkesin calisma mantiği yolu farkli işte :)
Kafayi cevirme, duruma göre control rig aktif etme. Bazi animasyonlar icin belden yukarisini oynatma vs hepsini bu görselde uyguladim ben de.

Işin özü senin istediğin sistem yapılır ve kolaylikla yapilir yani.

Ekli dosyalar

• IMG_20250826_173644_375.jpg
    IMG_20250826_173644_375.jpg
    140.4 KB · Görüntüleme: 6
  • Beğen
Herkesin calisma mantiği yolu farkli işte :)
Kafayi cevirme, duruma göre control rig aktif etme. Bazi animasyonlar icin belden yukarisini oynatma vs hepsini bu görselde uyguladim ben de.

Işin özü senin istediğin sistem yapılır ve kolaylikla yapilir yani.
Dostum merhaba. Ben bu senin sistemi entegre etmeye çalışırken sorun yaşadım.
Normalde tamamen bool ve stateler ile işlem gerçekleştiriyordum. Enuma geçtim senin gibi. Fakat başka bir sorun patlak verdi.
Her şey çalışıyor fakat şu eğilirken kalkma diye bir olay var mesela. Keskin olmayan geçişler var.

Örneğin karakterin iki tip animasyonu var. Eğilme, eğilirken kalkma, normal idle-walk olayına geçme.
Burada eğilme düzgün çalışıyor. Idle walka da birden geçiyor. Yani eğilirken kalkma olayını yapamıyoruz. Çünkü bu stateler enum ile yönetildiği için bağımsız çalışıyor ve birden diğerine atlıyor.
Direkt walka geçiş yapıyor. Dolayısıyla bu benim beklediğim bir şey değil. Çünkü yavaşça eğilme eğilirken kalkma gibi animasyonlar var bende. Örneğin runstart-runloop.
Koşmaya başlama ve koşmayı sürdürme animasyonu.
Ya da koşarken durma animasyonu > idleye geçiş.

Yani running > stoprunning> idle

Bu tarz şeyleri bu yöntemle nasıl yapabiliyoruz ? Onu merak ettim ben. Geçiş var fakat ara geçiş yapamıyoruz. Çünkü hepsi bağımsız çalışmakta.

State machineler arasi geçisten bahsediyorsan eğer. Çözüm basbas bagırıyor sana :D
Blend time degerlerini arttır. Mesela denemek için hepsini 1 yap farki göreceksin. State arası gecisler cok yavas ve yumusak oluyor. ;)

Blend Poses By bool kullandiginda da olay aynı. Blend time degerlerini arttiracaksin.

1. Göreslin icerisinde 2. Görseldeki sistemler yer alıyor. Asağıda kullandığım bool sisteminde karakter bloklama yapıyor mesela o iki state arasindaki gecisler de yine ayni mantık.

Eger bu sistem RunStart Runloop Runstop olayina yaramıyorsa sistemini görmem lazım dostum. Paylaş çözelim onu

Ekli dosyalar

• IMG_20251102_170023_834.jpg
    IMG_20251102_170023_834.jpg
    122.5 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20251102_171018_722.jpg
    IMG_20251102_171018_722.jpg
    54 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
State machineler arasi geçisten bahsediyorsan eğer. Çözüm basbas bagırıyor sana :D
Blend time degerlerini arttır. Mesela denemek için hepsini 1 yap farki göreceksin. State arası gecisler cok yavas ve yumusak oluyor. ;)

Blend Poses By bool kullandiginda da olay aynı. Blend time degerlerini arttiracaksin.

1. Göreslin icerisinde 2. Görseldeki sistemler yer alıyor. Asağıda kullandığım bool sisteminde karakter bloklama yapıyor mesela o iki state arasindaki gecisler de yine ayni mantık.

Eger bu sistem RunStart Runloop Runstop olayina yaramıyorsa sistemini görmem lazım dostum. Paylaş çözelim onu
Bu blend dediğin şeyler animasyona giriş blendi. Yani birinden diğerine geçiş. Yumuşak olabilir fakat arada farklı animasyon oynatma durumu olmaz bunda da.
Benim dediğim olay şu :

1762094288756.png

Idleden Stand To Crouch' a geçiş var. Yani direkt eğilme yerine eğilmeye geçiş oynatılıyor ve tam o animasyonun bitiminde Croucha otomatik geçiyor. Yani önce çömelme animasyonu oynatıp sonra eğilme durumunda kalıyor oyuncu. Kalkarken de aynı şey var. Önce çömelmeye geçiyor yani kalkma animasyonu. Sonra Idleye direkt geçiş.
Fakat senin sistemde her ne kadar animasyonlar arasında geçiş blendi olsa da ara animasyon oynatmak mümkün değil. Çünkü state birden değişiyor. Burada birden değişmiyor. Onu engelliyor bu sistem. Önce farklı bir animasyonun bitişini bekliyor o bitince diğer stateye geçiyor.

Senin sistem güzel fakat bu açıdan kısıtlı. Ama bu sistem de karmaşık.
İkisinin de avantajı ve dezavantajı var.

Mesela oturma ve kalkma var. Oturma > Ayağa kalkma animasyonu > Idle

Ama sende şöyle oluyor: Oturma > Idle arada sadece yumuşatma blendi oluyor. Yani ara form oynatamıyorsun. Çünkü enumun doğası gereği laps diye değer değişiyor. Diğer poseye geçiş oluyor.

Tamam işte sen örn, "Idle >walkStart>walk" seklinde calisiyorsun. Ya da idle>crouchstart>crouch Sen iki ana animasyon arasında da ek animasyon oynatıyorsun yani atıyorum 1 saniyelik bir ayağa kalkma animasyonu crouchstart gibi. Ya da tam tersi çömelirken de yine ayrıca comelme animasyonu var aralardaki yumuşak geçişi o sağlıyor.
Ben bu senin ara gecis animasyonunu kullanmiyorum ama gayet de yumusak gecis yapıyor. Ha seni tatmin eder mi o yumusak gecis bilemiyorum. Dediğim sistemi yaparsan görseldeki yapıyı da bozman gerekir tabi.
Yok sen illa ben bu ara animlerini kullancam dersen ona da cözüm buluruz. Ama resimdeki sistem yine bozulcak.
Ara gecis koşulların ne?

Paylaştığım videoda benim sistemdeki karakter durumlarına bakabilirsin.
Bu arada videoda çömelip kalkarken hafif bi yükselme oluyor onun sebebi Capsule componentin scale degisiminden kaynaklaniyor.

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
an

Son düzenleme: