Normalde ben 1. Görseldeki sistemi kullanıyorum. Ama 2. Görseli yeni kesfettim ve onu kullanmaya karar verdim. Ikisi arasında bir fark var mı? 2. Sistemin bi avantajı var mı acaba. Hani animasyon geçişi olsun performans bug va aklınıza ne gelirse.
İşte bana lazım olan şey. Harikasın.Normalde ben 1. Görseldeki sistemi kullanıyorum. Ama 2. Görseli yeni kesfettim ve onu kullanmaya karar verdim. Ikisi arasında bir fark var mı? 2. Sistemin bi avantajı var mı acaba. Hani animasyon geçişi olsun performans bug va aklınıza ne gelirse.
Anladım hocam sağol. Tesadüfen kurcalarken buldum böylesi daha temiz dediğin gibi. Görüntü kirliliğinden de kurtardı.Normalde bu durum için kullanman gereken en mantıklı şey "Animation Layers". Ancak verdiğin bu ikisi arasında yeni bulduğun daha mantıklı. Hız performans açısından herhangi çok bir şey fark edeceğini sanmıyorum. Ama bakım ve yönetme bakımından fark edeceğini tahmin ediyorum. Eski yönteminde Yeni enum eklediğinde bütün geçişlerinde compile sorunu ihtimali var mesela. İkinci de sadece burada olur ve direk görürsün. Yeni yöntemin çok daha temiz vb.
Soru sorayım derken senin olayı çözdük heİşte bana lazım olan şey. Harikasın.
Merhaba,Merhabalar,
Forumda yeniyim.
Ekte görüntüsünü paylaştığınız BP ne işe yarıyor acaba?
Peki bu sistem normalde yaptığımız her şeyi yapabilir mi ? Mesela bende durumlar farklı biraz. Silah sistemi var fakat onda da iki adet silah var.Anladım hocam sağol. Tesadüfen kurcalarken buldum böylesi daha temiz dediğin gibi. Görüntü kirliliğinden de kurtardı.
Soru sorayım derken senin olayı çözdük heSevindim
Sistemine bakmadan bisy diyemem ama o dediklerin yapılır diye dusunuyorum. Ben bu senin aradigim sey dediğin sistemi 1 hafta öncesine kadar bilmiyordum. Ama ihticacım olan sistemi oldurcam diye dene yanıl ile ugrasa ugrasa buluyorum bazi sistemleri. Istersen sistemine göz de atabilirim yardimci olabilcegim bisy varsa fikir verebilirim en azindan. Ekran paylasma durumun varsa.Peki bu sistem normalde yaptığımız her şeyi yapabilir mi ? Mesela bende durumlar farklı biraz. Silah sistemi var fakat onda da iki adet silah var.
Movement sistemi
-idle
-yürüme
-koşma
-eğilme
Silah sistemi
-İdle silah
-yürüme silah
-aim idle ve aim yürüme
Flashlight
-Flash idle
-Flash aim
-Flash yürüme
Mesela bunların hiçbiri eğilirken kullanılamıyor bende. Bunları enum yapsam nasıl bir şey önerilir ? Bu sistem için.
Bende her şey booelan cehennemi olmuş durumda.
Koşarken aim almak yasak mesela hem flashta hem pistolda.
Eğilirken de ne flash ne silah kullanılabilir o da yasak.
Bu sisteme entegre edilebilir mi bu? Bir de transition branchler var tabi. O halledildi diyelim bir de geçiş var. Mesela Injured var. Injuredken hap dışında bir şey kullanılamaz.
Ayrıca ara animasyonlar da olur ya hani bir önceki animasyonun belli bir süresi tam bitecekken başka animasyon yaptırırsın.
Mesela eğilirken kalkma diye bir animasyon var. Eğilme bırakılınca eğilirken kalkma tetikleniyor ve tam eğilirken kalkma bitince de idleye geçiyor. Bu sisteme oturur mu bunlar sence?
Herkesin calisma mantiği yolu farkli işteBende böyle blend olayları falan da var. Ne bileyim işte mouse sağa dönünce kafayı ve vücudu sağa çevir, Aim alıp almamaya göre bunu çalıştır ya da çalıştırma, en son da control rig uygula gibi şeyler var ve bunların hepsi movement states adlı bir hiyerarşiye bağlı
Ekli dosyayı görüntüle 728
İşte Movement States.
Ekli dosyayı görüntüle 729
Dostum merhaba. Ben bu senin sistemi entegre etmeye çalışırken sorun yaşadım.Herkesin calisma mantiği yolu farkli işte
Kafayi cevirme, duruma göre control rig aktif etme. Bazi animasyonlar icin belden yukarisini oynatma vs hepsini bu görselde uyguladim ben de.
Işin özü senin istediğin sistem yapılır ve kolaylikla yapilir yani.
Bu blend dediğin şeyler animasyona giriş blendi. Yani birinden diğerine geçiş. Yumuşak olabilir fakat arada farklı animasyon oynatma durumu olmaz bunda da.State machineler arasi geçisten bahsediyorsan eğer. Çözüm basbas bagırıyor sana
Blend time degerlerini arttır. Mesela denemek için hepsini 1 yap farki göreceksin. State arası gecisler cok yavas ve yumusak oluyor.
Blend Poses By bool kullandiginda da olay aynı. Blend time degerlerini arttiracaksin.
1. Göreslin icerisinde 2. Görseldeki sistemler yer alıyor. Asağıda kullandığım bool sisteminde karakter bloklama yapıyor mesela o iki state arasindaki gecisler de yine ayni mantık.
Eger bu sistem RunStart Runloop Runstop olayina yaramıyorsa sistemini görmem lazım dostum. Paylaş çözelim onu

Unreal Engine Türkiye topluluğunun çalışmasını sağlamak için isteğe bağlı olarak çerezleri kullanmaktayız.