leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,540
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Quadruped robot var elimde. Bu robotun hem barrel spini var hem koşma animasyonu vs var. Ben koşarken barrelin spin animasyonunun da çalışmasını istiyorum.
Fakat bunu yapmak için sanırım Animation Montage bilgisi gerekiyor.Sadece bu işlem için beni ilgilendiren bir video varsa elinizde atabilir misiniz hızlıca halledeyim ? Teşekkürler.

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

şunu uyguladım ama çalışmadı :(

Edit: Mixamodan indirdiğim karakter üzerinde denediğimde çalıştı, fakat quadrupedde çalışmadı herhalde iskelet sorunlu anlamadım :)

Çok fazla sorun çıkabilecek konu var burada. Şunları sırası ile kontrol edebilirsin:
1. Montage slotları aynı mı herryerde  
2.  Blend space 'te Kemik dizilimi doğru mu isimlerde ve değerlerde hata varmı. Dizilim kemik hiyerarşisinde aşağı doğru olmalı. -1 demek kapalı demek. İsimler tam doğru olmalı.
3. Section  isimleri doğru mu. Gereksiz loop olmaması gerekir

Bir boksör düşün 3 yumruk 2 aparkat i peş peşe atabiliyor. Sonra adamın bu serisinin bir anim montage olduğunu düşün. Belli durumlarda mesela basit vuruş ta bir tanesini sadece baştaki vuruşu kullanmak istersin. Tuşa biraz uzun bastığında 1 2 3 ilk yumruğu oynatmak istersin. Belli durumlarda sadece 1 sol 1 aparkat ta oynatmak istersin. Tüm bu durumlara göre de normal duruş animasyonuna değişik şekilde dönmesi gerekir. Bunu section larla yaparsın. Section lar ile animasyonun belli yerlerine etiketler veya isimler vermiş oluyorsun. Sonra kod  içinden nereyi oynatacağını seçebiliyorsun. Loop bile belirleyebiliyorsun. Belli durumlarda şu sectiondan direk şuna atla diyebiliyorsun. Bir DJ in bir plağı oynatması gibi yani.