barda06' Alıntı:
Merhaba Oyuna Başlarken Ana Karakterim Olmasını İstiyorum Nasıl Yaparım.

++++++

merhaba, uzaya çıkmak istiyorum ve nasıl yapabilirim diye bir soru sormak gibi bu. oyun geliştirmek ciddi şekilde öğrenilmesi gereken ve edindiğin tecrübeleri uygulaman gereken bir iştir. oyun endüstrisinde özellikle yeni başlayan 10-16 yaşın arasındaki bilmesi gereken olay bu işi yapmak için gerçekten vakit ayırmalısınız ve "GTA 5 ya da bunun gibi bir oyun yapacağım hihiahahuha" gibi mantıksal değerlerden uzak fikirlerini sona saklamanız. o yüzden Unreal Engine Türkiye diye bir topluluk var, "6 kanatlı helikopter tasarımlı inanılmaz dehşet bir ejder" nasıl yapılır gibi sorular görünce sanırım yüz ifademi ekşitmem bana hiç hoş bir tecrübe olmadığını gösteriyor.

Öğrenmen gereken konular:
1. Öncelikle Unreal Engine 4 basit eğitim serilerini izle motoru bilmiyorsun ve gelip burada "Oh, 39 kollu canavar nasıl yapılır?" gibi sorular soruyorsun
2. Topolojiyi falan geçtim, zBrush gibi sculpting programlarıyla öncelikle karakterini tıraşlayıp heykelleştir.
3. Animasyon RIGGING(donatma) ve SKINNING(ciltleme) işlemlerinin nasıl yapıldığını öğren ve Maya veya Blender gibi donatma ve ciltleme işlemlerini ana iskeletin üzerinde uygula.
4. Yarattığın karakter modelini(skinning ve rigleme halledilmiş şekilde) Unreal Engine 4 sistemine iskeletsel ağ(skeletal mesh) olarak aktar. 
5. Animasyon blueprinti oluştur, state machineleri ve geçiş koşuluna göre zıplamaları ve hareketlendirmeleri yap
6. Blendspace karakterin hızına ve yönüne göre değişecek animasyonları ayarlama (Bundan önce animasyon montajı yapmayı öğrenmen gerekecek büyük ihitmalle)
7. Test et

UE4 üzerindeki animasyon işlerine bakmak için bu seriyi takip edebilirsin:
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
Eğer bunları kolay yoldan yapacağım diyorsan hali hazırda Mixamo veya MakeHuman 3D kullanabilrisin.
 Bir şeyi nasıl yaparım sorusu sorusu sormak yerine kendine "ne öğrenmeliyim ve bunun üstesinden gelebilir miyim?" sorusu sor.

• Beğen
Tepkiler: Ccpdvl
1.20 Yaşındayım  
2.Videoları O KAdar Uzun ve Zaman Harcar Şekilde Yapıldığı İçin , Anlamamam Normal , Yapdıkları Videolar Gerçek'den Sıkıcı ve Gereksiz Uzun , Adam Video Çekiyor ve Hataları O Kadar Yüksek ki , 10 DK Lık Video yu 20 DK Yapıyor.

barda06' Alıntı:
Merhaba Oyuna Başlarken Ana Karakterim Olmasını İstiyorum Nasıl Yaparım.

++++++

Mixamo fuse programını kullanabilirsin ücretsiz bir yazılımdır hem animasyon yapmana olanak sağlar.
Ama unutma adobe fuse değil, mixamo fuse.
https://www.mixamo.com/ Buradan indirebilirsin. Steamden de ücretsiz indirebilirsin

Karakteri şöyle yaratacaksın
1 Programı açtığında kafalarını felan seçiyorsun Customize a geçiyorsun
2 Buradan kolunun boyutunu ve diğer vücut parçalarının boyutunu ayarlıyorsun
3 Burada karakterinin kıyafetlerini seçiyorsun
3.1 kendi yaptığın bir kıyafet modeli varsa Sol üst köşede olan File/Import/Import clothing
4 Sonra texture sekmesine geçiş yapıyorsun
4.1 kendi yaptığın bir texture varsa Sol üst köşede olan File/Import tan yapabilirsin
5 Sonra Animate sağ üst köşe de sarı bir buton ona bas
6 Sonrasını kendin yapabilirsin yapamazsan yardımcı olurum eğer anlatamazsam bir link veririm ordan izlersin

Buradan konuşmaya devam edeyim TPS bir oyun yapıcaksın diyelim
1 UE4 te TPS alanını açıyoruz
2 Content browser a sağ tıklayıp klosör oluşturuyorsun(Arşivci bir insanım)
3 Karakter adlı dosyayı oluştuduktan sonra gene sağ tıklayıp klosör oluşturuyorsun Anakarakter diye mesela
4 Sonra mixamo fuse programından oluşturduğunuz karakteri o dosyanın içine sürükleyip bırakıcaz
4.1 textures ve ve bir dosya olacak onu sürükleyip bırakıcaksın
5 FBX Import options diye bir sekme  açılıyor
5.1 Import all tuşuna basıcaksın
6 Map'a geri dön Tps karakterini üzerine tıkla
6.1 Detailes sekmesinden Mesh bölüne bas sonra seçtiğin karakteri seç
Bu sana yardımcı olur benim bilgim buraya kadar

barda06' Alıntı:
1.20 Yaşındayım  
2.Videoları O KAdar Uzun ve Zaman Harcar Şekilde Yapıldığı İçin , Anlamamam Normal , Yapdıkları Videolar Gerçek'den Sıkıcı ve Gereksiz Uzun , Adam Video Çekiyor ve Hataları O Kadar Yüksek ki , 10 DK Lık Video yu 20 DK Yapıyor.

Uzun ve zor diye uğraşmak istemiyorsan yapabileceğim bir şey yok. Unreal'da bir şeyi öğrenmeniz için ciddi bir şekilde zaman harcamanız lazım. Kolay ekmek yok.

barda06' Alıntı:
1.20 Yaşındayım  

O Adam Hata Yapıyor Dha Sen Dha Hata Yapacak Kadar Bilgiye Sahip Değilsin Yha xD

Oy verme yaşını da geçmişsin,bazen acıyorum ülkeye..

merhaba, uzaya çıkmak istiyorum ve nasıl yapabilirim diye bir soru sormak gibi bu. oyun geliştirmek ciddi şekilde öğrenilmesi gereken ve edindiğin tecrübeleri uygulaman gereken bir iştir. oyun endüstrisinde özellikle yeni başlayan 10-16 yaşın arasındaki bilmesi gereken olay bu işi yapmak için gerçekten vakit ayırmalısınız ve "GTA 5 ya da bunun gibi bir oyun yapacağım hihiahahuha" gibi mantıksal değerlerden uzak fikirlerini sona saklamanız. o yüzden Unreal Engine Türkiye diye bir topluluk var, "6 kanatlı helikopter tasarımlı inanılmaz dehşet bir ejder" nasıl yapılır gibi sorular görünce sanırım yüz ifademi ekşitmem bana hiç hoş bir tecrübe olmadığını gösteriyor.

Öğrenmen gereken konular:
1. Öncelikle Unreal Engine 4 basit eğitim serilerini izle motoru bilmiyorsun ve gelip burada "Oh, 39 kollu canavar nasıl yapılır?" gibi sorular soruyorsun
2. Topolojiyi falan geçtim, zBrush gibi sculpting programlarıyla öncelikle karakterini tıraşlayıp heykelleştir.
3. Animasyon RIGGING(donatma) ve SKINNING(ciltleme) işlemlerinin nasıl yapıldığını öğren ve Maya veya Blender gibi donatma ve ciltleme işlemlerini ana iskeletin üzerinde uygula.
4. Yarattığın karakter modelini(skinning ve rigleme halledilmiş şekilde) Unreal Engine 4 sistemine iskeletsel ağ(skeletal mesh) olarak aktar.
5. Animasyon blueprinti oluştur, state machineleri ve geçiş koşuluna göre zıplamaları ve hareketlendirmeleri yap
6. Blendspace karakterin hızına ve yönüne göre değişecek animasyonları ayarlama (Bundan önce animasyon montajı yapmayı öğrenmen gerekecek büyük ihitmalle)
7. Test et

UE4 üzerindeki animasyon işlerine bakmak için bu seriyi takip edebilirsin:
Eğer bunları kolay yoldan yapacağım diyorsan hali hazırda Mixamo veya MakeHuman 3D kullanabilrisin.
Bir şeyi nasıl yaparım sorusu sorusu sormak yerine kendine "ne öğrenmeliyim ve bunun üstesinden gelebilir miyim?" sorusu sor.
adam bir soru sormuş bu ne kendini üstün görüp adamı aşağılama çabası? ben de aynı soru için geldim oyun falan yapma amacım yok ve internette skeletal mesh ile alakalı şeyler görmüştüm onlar için plugin öneren var mıdır diye başlığa geldim senin bu gereksiz egoist tavrını gördüm sırf bunu yazmak için kaydoldum. insanlara emir kipiyle konuşmamayı öğrenmelisin.

1.20 Yaşındayım
Öğrenmek için vakit ayrıman gerekiyor. Malesef short videolar izleyerek oyun yapımını anlayamazsın. Bir tavsiye olarak bilmediğiniz, yapmadığınız işi eleştirmeyin 10 dk lık videoyu 20 dk da yapan adam ile aynı videoyu kendiniz yapmaya çalışmadan o adamı yargılamanız doğru değil Sonuçta o videoda izlediğin konu 2 dakikalık bir işlem ama sen anlayasın diye 10 kat detaya girip 20 dakikada anlatmaya çalışıyor. Ayrıca bu düşüncelerinde haklı olsaydın 4+4+4 ve üniversitede olmak üzere bir +4 daha 16 yıl boyunca saatlerce bir çocuğu eğitmek çok saçma olurdu onun yerine 30 tane short videosu ile çocukları eğitmek mi gerekiyor. Tekrar ediyorum bilmediğini ve daha önce yapmadığınız işi eleştirirken çok iddialı olmayın gerekirse eleştirmeyin lütfen. Bu işe gerçekten girmek istiyorsa aşağıda bir youtube kanalı bırakıyorum. Belki sen bu yazılanları dikkate almasan bile herhangi biri gelip okuyunca işine yarar. Ayrıca aşağıda bıraktığım kanalda rohat hoca bu konuda youtube da tek kişidir. Bu kadar detaylı konu anlatımı yapan yerli zaten yokta yabancı içerik üreten bile yok.